00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

יום הולדת שמח

מגיע לי , יש לי היום יום הולדת! בת כמה אני? ובכן, התלבטתי אם לשתף אתכן בפרט הזה, אחרי הכל זה לא מנומס לשאול אישה לגילה, אבל בסופו של דבר החלטתי שאני שמחה וגאה בכל שנה שצברתי ולכן אין לי בעיה לספר לכן שאני גם השנה, כבכל שנה, בת 20. טוב, נו....בת 33.

לא יודעת למה, אבל כשהייתי בת 30 לא הרגשתי זקנה במיוחד, למרות שינוי העשור, ולעומת זאת עכשיו כשאני מסתכלת במראה אני בודקת אם כבר יש לי שערות לבנות ומה מצב הקמטים בצידי העיניים. איכשהו, הצירוף של שתי ספרות זהות (לא מספיק 3 אחד, יש עוד 3 לצידו...) עושה לי הרגשה של הזדקנות.

אז החלטתי לערוך רשימה של כל הדברים הטובים שהשגתי בשלושים ושלוש שנותיי- תאמינו לי שזה נותן פרספקטיבה אחרת לגמרי על השנים שחלפו. והנה היא:

 התחתנתי עם בעל מקסים ותומך.

 ועד היום יש לנו זוגיות נהדרת.

 ילדתי את אביגיל.

 ילדתי את יותם.

 ילדתי את דניאל.

 ילדתי את נעה.

 עשיתי תואר ראשון בתחום שמעניין אותי ואני מצליחה ב"ה להעביר גם לילדים שלי את האהבה אליו.

 כמעט שסיימתי תואר שני בתחום שעניין אותי בזמנו.

 היה לי האומץ לפרוש מהתואר השני ברגע שהחלטתי שזה לא מתאים לי ולא מעניין אותי יותר.

 עשיתי הסבה מקצועית לתחום שהכי מעניין ומרגש אותי בעולם- ליווי לידות והדרכת הכנה לקראת לידה.

 יוצא לי ללוות הרבה לידות ואני עדיין נפעמת מכל לידה, לומדת הרבה על עצמי ועל יכולותיי וב"ה גם מצליחה לעזור לנשים לחוות לידות טובות ומעצימות.

 ולמען האמת יש עוד הרבה דברים, אבל נסתפק בזה כרגע. צריך לשמור משהו גם לשנה הבאה .

אז לכבוד יום ההולדת שלי אני רוצה להעניק לך מתנה. כן, לא התבלבלתי, אמנם ביום הולדת רגילים לקבל מתנות, אבל אני בחרתי לא לקבל כי אם לתת. אז מה אני נותנת? סדרת וידאו מיוחדת שתעניק לך את שלושת הכלים שיהפכו את הלידה הבאה שלך לללידת החלומות. תודי שזו מתנה שווה. לחצי כאן ותקבלי אותה מיידית לתיבת המייל שלך.

ומעניין לעניין באותו עניין- לרגל חגיגות יום ההולדת הכנתי שתי עוגות (אחת לי ואחת לדניאל שהתעקש שזו גם יום ההולדת שלו ולכן זכה לחגוג יום הולדת שלוש וחצי). הפעם אחרוג ממנהגי ואתן לכן את המתכונים, למרות שעוגות הן לא בדיוק מסוג המאכלים הכי בריאים בהריון, אבל זה כן בריא לנשמה וגם זה חשוב. ודרך אגב- אם כבר אתן אוכלות עוגות בהריון העדיפו לאכול עוגה מאפיה ביתית על פני עוגה מאפיה תעשייתית כיוון שבדרך כלל בעוגות ועוגיות שנאפו במפעל יש שימוש בשמנים מוקשים שמכילים שומן טראנס, שכידוע איננו בריא במיוחד...

עוגת תפוחים/ מתוך "מכל העולם- מבחר מאכלי עמים" של בני סיידא

חומרים

לבצק:

2 כוסות קמח
120 גרם חמאה, רכה
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
2-3 כפות חלב קר (לפי הצורך)

למלית:

1 ק"ג תפוחי עץ (גרני סמיט), קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס סיידר תפוחים או מים
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים, קצוצים
1 כפית קינמון
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)

1 ביצה טרופה, לבירוש

תבנית בגודל 27X27, משומנת (אני עשיתי בתבנית 26 עגולה)

הכנה

1. להכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק לקבלת בצק פריך, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
2. להכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר והסיידר ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הקינמון ועמילן התירס ומערבבים. מקררים במקרר כשעתיים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). על משטח מקומח מרדדים שני שלישים מהבצק לעלה מרובע ומניחים בתבנית. שוטחים על העלה את המלית.
4. מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה הטרופה ואופים על המדף התחתון של התנור כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב.

הנה העוגה לפני אפיה

והנה היא אחרי אפיה. הגשתי אותה מעוטרת באבקת סוכר אבל כיוון שזה היה בשבת לא צילמתי, אז תצטרכו לדמיין איך זה נראה...

רולדת קצפת וריבת חלב

את המתכון לבצק מצאתי אי שם בנבכי האינטרנט עם הציון שהוא נלקח מספר של נירה שויאר, אבל אין לי מושג מאיזה ספר. המילוי הוא פשוט שילוב טעמים שאני מאוד אוהבת.

חומרים

4 חלבונים
2/3 סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית ווניל
כף1 קליפה לימון מגוררת
קורט מלח
2/3 כוס קמח רגיל

אופציה: רבע כוס קמח בתוספת חצי אגוזים טחונים

תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה משומן.

הכנה

1. לחמם את התנור לחום גבוה.
2. להקציף את החלבונים עם הסוכר.
3. לבחוש היטב בנפרד את החלמונים, מיץ הלימון, הווניל, קליפת הלימון והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה.
4. להוסיף לתערובת בפעמיים- שלוש את הקמח. לערבב היטב. אופציונלי: לגיוון להוסיף רבע כוס קמח בתוספת חצי כוס אגוזים טחונים.
5. לשים נייר אפיה משומן בתבנית, לצקת את הבצק ולשטחו במרית גומי עד לגובה של 1-1 וחצי ס"מ.
6. לאפות בחום גבוה כעשר דקות (זהירות, העוגה נשרפת מהר). העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב והיא רכה למגע.
7. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה. להסיר את הנייר, לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה.
8. לאחר שהגלילה התקררה לפתוח אותה ולמלא אותה.

המלית שלי

ריבת חלב
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת עמידה. למרוח שכבה דקה של ריבת חלב על העוגה ולשטח את הקצפת מעליה, להשאיר מעט קצפת לציפוי העוגה מבחוץ. לגלגל לרולדה, לצפות בשארית הקצפת ולפזר מעל אגוזים גרוסים גס או שוקולד מריר מגורר, לפי טעמכם האישי.

והנה הרולדה במלוא תפארתה

ובמבט מלמעלה





 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת