00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

שוקולאטינס וכדורי שוקולד

  
 
 
 
 
שוקולאטינס
 
150 גר` חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
70 גר` שוקולד מומס
1 ביצה
1/4 כוס חלב
2.5 כוסות קמח
1 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
 
 
לציפוי
 
1 כוס אבקת סוכר
1 כף קקאו (לא שוקולית)
100 גר` שוקולד מומס
5 כפות חלב
20 ג` חמאה מומסת
1 כף ליקר אמרטו
 
 
 
 
 
 
לחמם תנור לחום של 175 מעלות. להניח נייר אפיה על תבנית אפיה משומנת.
 
בקערה,  להקציף חמאה וסוכר לקצף תפוח ואוורירי. להוסיף את השוקולד הנמס ולערבל היטב.
 
בקערה קטנה, לערבב חלב, ביצה ותמצית שקדים. לאחד בין שתי התערובות. להוסיף קמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. לערבב היטב עד אחידות. 
 
ליצור כדורים קטנים ולאפות בין 10 ל 13 דקות או עד שמתחיל להיסדק.
 
 
לציפוי - לערבב אבקת סוכר עם קקאו. להוסיף חלב, ליקר ושוקולד מומס. להוסיף את החמאה ולערבב היטב.
 
לצפות כל כדור בתערובת ולהשאיר ליבוש.
 
 
הסו-שף הקטנה שלי, אחייניתי המתוקה
 
 
 
אגב, אפשר להכין ללא הציפוי. השוקולאטינס האלה נשארות כל כך רכות במשך 5 ימים לפחות בקופסא סגורה. מומלץ ביותר.
 
 
 
כדורי השוקולד ו/או פונץ`, כמו שקראו לו במספר קונדיטוריות כיכבו בילדות שלי כמלך הלא מוכתר של כל העוגות / עוגיות ללא אפיה, לפחות של הדור שלי.
 
יצאו כהנה וכהנה גרסאות. עם רום, עם יין קידוש, צימוקים, שקדים וכו` וכו` ועדין אפשר למצוא אותן בכל בית קפה / קונדיטוריה.
 
 
 
 
 
 
כדורי שוקולד של פעם - פונץ`
 
300 גר` עוגיות פתי בר - מרביתם מרוסקים ומקצתם שבורים
3/4 כוס סוכר
4 כפות חלב
100 גר` חמאה נמסה
3 כפיות קקאו
2 כפות נוטלה / שוקולד השחר
1 כף תמצית שקדים
1 כף תמצית רום
2 כפות ליקר אמרטו
 
שבבי קוקוס לציפוי
 
 
 
 
 
לערבב את כל החומרים מלבד הקוקוס. להכניס למקרר להתקשות התערובת. ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס.
 
 
בהנאה
 
אלינוער  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת