00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוגת פירות עם קמח מלא

 
אין לכם מושג כמה שאני גאה בעצמי! עדיין לא מאמינה שיצאה לי כזו עוגה, רכה, עסיסית וכל זה בלי טיפה אחת של קמח לבן.
 
פעם לפני כל המחלות הייתי מכינה כל שבוע מכל השאריות של הפירות, עוגות שונות ומרק פירות, אבל עכשיו אני בקושי קונה פירות, ומה שאני כבר קונה נקנה במבחר מוגבל ובכמות קטנה, ובכל זאת נשארו לי כמה פירות רכים והחלטתי להכין מהם עוגה, אז שאלתי שאלות, וחרשתי את הרשת ואמרו לי אל תצפי שעוגה עם קמח מלא תצא לך רכה, אבל אני עקשנית (מזל טלה על גבול שור) ולקחתי את כל הטיפים שמצאתי ברשת, לקחתי את המתכון שיש כאן בבלוג לעוגת פירות קיצית וגיירתי אותו למתכון בריאותי.
יצא פשוט חבל"ז, אם לא הייתי אופה אותה לבד לא הייתי מאמינה שהיא מקמח מלא.
 
 
 
חותכים 2 כוסות של פירות לקוביות - אני השתמשתי בשזיפים, משמש, אגס אחד והוספתי לכל זה גם קצת חמוציות ללא סוכר שהיו לי.
מוסיפים להכל כף אחת של קמח מלא ומערבבים (אומרים שזה מונע מהפירות לשקוע לתחתית העוגה).
 
 
 
מכינים קערת יבשים ובה קמח מלא, קוואקר (שבולת שועל לא אינסטנט), כמו סוכר, אבקת אפיה, קינמון ומעט מלח.
בקערה השניה מערבבים היטב ביצים, שמן, יוגורט ותמצית וניל.
שופכים את קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים עם כף עץ רק עד לאיחוד החומרים, מוסיפים 3/4 מכמות הפירות ומערבבים גם אותם יחד עם הכל.
 
 
 
משמנים ומקמחים היטב תבנית קוגלהוף או עדיף וזה מה שאעשה בפעם הבאה, תבנית אינגליש קייק כי העוגה יצאה קצת נמוכה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את יתרת הפירות שנשארו לנו, ומשקיעים מעט בעזרת כף לתוך הבצק.
מכניסים לתנור בחום של 175 מעלות ל-35 דקות.
 
 
 
מוציאים מהתנור ומתעלפים מהריח.
שימו לב איך בגלל השיטה של רבע מכמות הפירות לפזר למעלה יש פירות גם בחלק העליון של העוגה והם לא שוקעים לתחתית התבנית.
 
עוגת פירות עם קמח מלא
 
המצרכים:
2 כוסות של פירות חתוכים לקוביות
חופן חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קוואקר (שבולת שועל) לא אינסטנט
1 כוס כמו סוכר או תחליף אחר או כוס סוכר למי שרוצה
1 כפית גדושה אבקת אפיה
קורט מלח
מעט קינמון
3 ביצים
3/4 כוס שמן
גביע יוגורט או אשל או שמנת (אני השתמשתי ביוגורט 1.7% של מולר)
1 כפית תמצית וניל
 
ההכנה:
שמים את הפירות החתוכים בקערה, מוסיפים כף אחת של קמח ומערבבים הכל יחד. שומרים בצד.
 
משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף, או תבנית אינגליש קייק ושומרים בצד.
 
שמים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, קוואקר, סוכר, אבקת אפיה, מלח וקינמון.
 
טורפים יחד בקערה שניה את כל הרטובים: ביצים, שמן, יוגורט ותמצית וניל.
 
מעבירים את קערת הרטובים לקערת היבשים ובוחשים מעט רק עד לאיחוד של כל המרכיבים.
מוסיפים 3/4 מכמות הפירות ומערבבים עד שהפירות מתאחדים בבצק.
 
מעבירים הכל לתבנית, מפזרים מלמעלה את יתרת הפירות, ומשקיעים מעט בעזרת כף.
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
 
הערה:
העוגה יצאה קצת נמוכה, ולכן בפעם הבאה אכין אותה בתבנית אינגלישקייק
 
בתאבון
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת