88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חיתוכיות פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד

 

 

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא וחמאת בוטנים ללא אפייה (ללא גלוטן) - מתכון של אמא לסכרתי

ומוסיפה הערה: לא מתאים לחולי סכרת

 

מצרכים:

1/2 כוס דבש
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס חמאת בוטנים חלקה, אני משתמשת עם שברי בוטנים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות פצפוצי אורז מלא
200 גרם שוקולד מריר

הכנה:

לערבב דבש, סוכר ומלח יחד על סיר עם אש קטנה עד שהסוכר יימס,להביא התערובת לרתיחה

, להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב. להסיר מהאש ולהוסיף תמצית וניל, להוסיף את פצפוצי

האורז ולערבב עד שכל הפצפוצים מכוסים בתערובת חמאת הבוטנים.

 

לשטח את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית פיירקס מלבנית קטנה ( אפשר של טוסטר). לדאוג

שיראו קצוות של נייר האפייה משני צידי התבנית כדי שבסוף נוכל לשלוף החוצה את הכל על הנייר.

באמצעות גב של כף לדחוס את התערובת חזק לנייר האפייה על תחתית התבנית.

 

להמיס את השוקולד בסיר או במיקרו - לי היה תנור חם, לכן הכנסתי את הסיר עם השוקולד לתוך

התנור וזה נמס בתנור. כשהשוקלד נמס, למרוח על פצפוצי האורז. למראה חלק של השוקולד -

ניתן להעזר בפלטה.

 

לקרר את התבנית במקרר  לכמה שעות. לאחר שהתקרר להוציא את כל החטיף עם נייר האפייה להניח

על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ומים חמים לחתוך את החטיף בזהירות לקוביות קטנות. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת