00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר עם עדשים שחורות וגרגירי חומוס

 את התבשיל הזה הכנתי לאיש שלי לארוחת אמצע השבוע, משהו מהיר ומשביע שבליווי אורז לבן או לחם יכול להוות ארוחה שלמה, בריאה ומשביעה.
בתחילה תכננתי להכניס ביחד עם העדשים השחורות כחצי כוס כוסמת, אבל לצערי גיליתי אורחים לא קרואים בכוסמת.
נזכרתי שבמקפיא שוכבות להן שקיות של גרגרי חומוס שהשרתי ובישלתי מראש, חילקתי לשקיות של כ-200 גר` והקפאתי והחלטתי שזה בהחלט יכול להיות רעיון טוב לשדך בין העדשים לקציצות ולחומוס.
 
 חבילות של 1/2 ק"ג בשר טחון תמיד תמצאו אצלי במקפיא, אני מכינה מזה בדרך כלל תערובת לקציצות מטוגנות או אפויות ב-1/4 שעה עבודה, ומשאירה במקרר (לא מטוגן)  לבנות שיחזרו מבית הספר ולאבא רעב אחד, לזניה בשרית משביעה, או כדורי בשר ברוטב בהמון גרסאות, תמיד ממה שיש במזווה/מקרר. משום מה בכדורי הבשר יש תמיד ברכה והסיר מחזיק לשתי ארוחות צהריים מה שמשום מה לא קורה עם הקציצות המטוגנות שבתוך ארוחה אחת של האיש והבנות, מתחסלות עד תום!
 
ומכיוון שהכנתי את הסיר הזה בערב ותמונות ערב הן לא משהו... אז ביקשתי מהאיש שיצלם את המנה לפני שהוא אוכל,  אז הוא צילם, וגם היה יצירתי 
 
 
 
כדורי בשר עם עדשים שחורות וגרגירי חומוס
 
מצרכים:
לקציצות 
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל קטן קצוץ
50 גר` רסק עגבניות (1/2 קופסא קטנה)
2 כפות פירורי לחם / מצה
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
 
רוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצות
1 קופסא (100 גר`) רסק עגבניות
3/4 כוס עדשים שחורות שטופות ומושרות לכ-10 דק`
3/4 כוס גרגירי חומוס מבושל / מקופסא
כף כמון
1/2 כף כרכום
מלח
פלפל שחור גרוס
צ`ילי גרוס
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
לשים בקערה את כל מרכיבי הקציצות וללוש היטב עד להתאחדות כל המרכיבים.
להניח בצד.
 
לטגן את הבצל בשמן זית עד שקיפות, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה, להוסיף את יתר המרכיבים לפי הסדר, (מים להוסיף עד כ-1 ס"מ מעל התערובת) לערבב היטב, להנמיך את האש לבינונית קטנה, ולסגור את הסיר.
בנתיים ליצור כדורים מהבשר ולהוסיף אותם בעדינות לסיר.
לנער את הסיר כך שהכדורים יצופו ברוטב ולבשל במשך 45 דק`.
מידי פעם לנער את הסיר.
 
הרוטב שמתקבל הוא יחסית סמיך, אם רוצים רוטב יותר "רטוב" ניתן להוסיף יותר מים. לדעתי, אין צורך!
 
 
 
 
 
 
הכינה את המתכון ויצא לה מקסים - קריספינה
הנה כאן
http://www.krispina.com/1457-3710.html/comment-page-1#comment-489
 
***************************************************************
אצה רצה לי להמשך יומי....
שיהיה המשך יום מקסים לכולם ושבוע מעולה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת