00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

שיעור בישול מס` 1- סכינים ושיטות חיתוך

שיעור בישול מס` 1- סכינים ושיטות חיתוך

זהו, נשברתי.
היום קיבלתי את הפנייה ה- 1000 (בערך...) עם בקשה שאעלה סיקור פרטני של שיעורי הקונדיטוריה והבישול.
נכון שבזמנו הבטחתי שאעשה את זה (ואפילו העליתי שני שיעורים מקורס הקונדיטוריה ), אבל מאז התחלתי לעבוד ואין לי זמן בשיט, אבל הבטחות יש לקיים (גם במחיר של איחור לא ממש אלגנטי)  והנה אני מתחילה במלאכת הקיום ...


היום תקבלו את הפוסט הראשון של שיעורי הבישול שלי.
הוא יכיל קולאז'ים של תמונות (פשוט כי אתמול למדתי איך עושים קולאז' ואני מה זה מתלהבת מהרעיון , אז כולכם תסבלו מהקטע עד שיעבור לי ואם אתם מחפשים מי אשם בהתלהבות הזו שלי אז אני כבר אומרת לכם שבכל אשמה גיברת  Forest  מהבלוג: Black Forest  כך שאת כל התלונות נא להפנות אליה).

אז מה היה לנו שם בשיעור הראשון של קורס הבישול המקצועי לבישול אצל אורן גירון ב"עושים בישול" ?

קודם כל הגענו מוקדם (אני הגעתי ממש מוקדם כי רציתי לתפוס מקום. יש לי קטע כזה שאני מוכרחה לשבת ממש קרוב לשולחן המורה (וחלילה לכם מלהאשימני בחנוניות מתקדמת, כי ממש לא).
זה גם בגלל שאני לא ממש רואה טוב מרחוק (ולא חשוב שלא מזמן החלפתי מספרים במשקפיים) והסיבה שנייה היא שאני גם לא שומעת כל כך טוב (פגם שנשאר לי מהצבא. הייתי אלחוטנית מורס וכנראה ששמיעתי נפגמה מצפצופי המורס) בכל מקרה אני מעדיפה להיות קרובה, לראות טוב ובמקביל גם לשמוע טוב. [אני כבר מדמיינת את תגובתו של החשמונאי, הלא הוא בעלי היקר :"תראי איזה בעל יש לך, לקחתי אותך גם לא רואה, גם לא שומעת וגם צולעת" (צודק, כשהכרנו בדיוק עם גבס אימתני ואכן צלעתי), לא חשוב....].
מזל באמת שהגעתי מוקדם מכולם כי הצלחתי לתפוס בול את המקום שרציתי ולשמחתי  הרבה  מיד התיישבו לידי  חיווית ולימור שאחרי כמה דקות התברר שהן שותפותיי לקבוצה.
לצערי התיישב לידן גם ההוא שאין לומר את שמו (הטמפיט הגדול מבבל), אבל הוא לא ממש הצליח להעיב את שמחתנו על שהוא עמנו (במבט לאחור אני די מצטערת שהוא לא העיב, כי יכולנו להחליף אותו במישהו קצת פחות סוציומטי ומעצבן שמתעקש לומר :"אוכל אזיאתי" במקום  אוכל אסיאתי...).

אז ככה, השיעור התחיל קצת לפני 17:00 כי היו כמה ענייני מנהלה שהיינו צריכים לסיים (הרשמה , עדכונים וכו') , אבל די מהר אורן (הגדול מכולם) נכנס והתחיל בשיעור.
נושא השיעור הראשון הוא : סכינים ושיטות חיתוך.

החלק הראשון היה : סכינים וכלי מטבח .
אורן לימד אותנו מהם סוגי הסכינים שבהם נשתמש בקורס ונשבעתי לעצמי שאת כולם , אחד לאחד, ארכוש במיידית. לא לקחתי בחשבון שכל סכין איכותית עולה כמה מאות שקלים, אבל לא משנה...

החלק השני של השיעור היה שיטות חיתוך. פה כבר נכנסנו לאקשן אמיתי ואורן לימד אותנו מהי כל שיטה , למה היא מתאימה ואיך הוגים אותה בפראנסאווית מדוברת.
אני מודה שעד עכשיו אני קצת מתבלבלת במונחים, אבל זה רק לשניות ספורות כי המונחים האלו כבר שגורים בפי וגם אם אני שוגה אני מיד מתקנת.


אז הכירו גם אתם , שיטות החיתוך שקיימות הן :

האשה – קיצוץ דק של עלים

ברונואז- חיתוך לקוביות

בטונה- חיתוך למקלות, מלבנים בעובי 1/2 ס"מ על 5 ס"מ

אמינסה- פריסה ע"פ צורת הירק

ז'וליין- גפרורים באורך 5 ס"מ על 2 מ"מ

שיפונד- חיתוך רצועות מעלים וכרוב

טומאט קונקסה- חיתוך עגבניה לקוביות תוך קילוף וגלעון

פייזן –חיתוך למשולשים או חצאי עגולים

קרה –– חיתוך לקוביות של ס"מ על 2 ס"מ2.

פרוז'ין- חיתוך לכדורים,תוך שימוש בכף פריזאית.ש

פונדט-חיתוך ירקות בצורה של חבית

שמפיניון-צורת חיתוך של פטריה.

שטו-חיתוך לחצי ירח,לירקות דחוסים.

פילה-צורת חיתוך לפירות הדר.

אוליבט-צורת חיתוך של זית.

טורנה-כמו שיפונד אבל לכל הירקות,לא רק לירקות עלים.

וופל-מוצר בצורה של רשת.



כמו כן למדנו על אמולסיה (תערובת קשורה של שומן ומים ) ולמדנו איך מכינים בצורה נכונה מיז אן פלאס (שקילה וחיתוך של כל החומרים לפני הכנת המתכון) וברור שלמדנו את שיטת החיתוך הרציף בסכין, כן, זו שכל שף מתגאה בה (אורן סיפר לנו שבעת לימודיו בקורדון בלו במשך כל השבוע הראשון הם לא עשו כלום מלבד לתרגל את האחיזה הנכונה בסכין השף ותרגול התנועה הרציפה) ואנייכולה לומר בפה מלא שהיום אני יודעת (אפילו יודעת טוב. מי היה מאמין שבאותו שיעור הכרזתי קבל עם וקורס שאני לעולם לא אצליח לחתוך כמו שצריך, אז זהו, שלא עוד! היום אני בהחלט יודעת!).

כמו שאמרתי קודם התחלקנו לקבוצות ואחרי ההדגמה הכיתתית ע"י שף אורן גירון הלכנו לעמדות והתחלנו בהכנת המנות.



אז מה היה לנו בתפריט?
היו לנו ארבעה מתכונים נהדרים :


מאפה כרישה ופטריות


קוסקוס רטטוי

 


סלט קישואים בלימון ובזיליקום


 סלט כרוב וגזר בויניגרט שומשום   - סלט משגע שאת המתכון שלו קיבלתי רשות משף אורן גירון לפרסם כאן , בבלוג , במיוחד בשבילכם.

הנה, קבלו :

סלט כרוב וגזר בויניגרט שומשום

החומרים:

1 ראש כרוב לבן

4 יח' גזר

50 גרם שומשום


לרוטב:

100 מ"ל מיץ לימון

20 מ"ל שמן שומשום כהה

150 מ"ל שמן זית

4 שיני שום כתושות

¼  צרור כוסברה

סוכר

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

חותכים את הכרוב והגזר לג'וליין.

קולים את השומשום במחבת יבשה וקוצצים את הכוסברה האשה.

מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
 מערבבים את הכרוב והרוטב ומוסיפים שומשום קלוי .

 בתום בישול המנות בעמדות כל קבוצה התכוננה להגשה  כולל פרזנטציה ופלייטינג וישבנו כולנו לאכול.
זה השלב הכי כייפי בשיעור. כולם יושבים יחד בשולחן וכולנו טועמים את המנות של כולנו.
מה שנשאר אפשר לקחת הביתה, אבל כמעט תמיד הכל מתחסל...
א בשיעורים הבאים זכרנו להפריש מראש כדי שגם בני הזוג יוכלו לטעום.
הביחד הזה של כולנו בעת הארוחה יצר יחסי קרבה מדהימים ומסתם "מכרים" הפכנו למשפחה. זה קרה עוד יותר מהר ממה שחשבנו וכבר בשיעור השני קיבלנו האחד את השני בחיבוקים ונשיקות כאילו היינו חברים שלושה גלגולים לכל הפחות.
בחיי שהייתי מוכנה היום לחזור לשיעור הראשון .
אני כל כך מתגעגעת לחברים שלי מהקורס.
אין לכם בכלל מושג....
בפוסטים הבאים אעלה תמונות שלהם ותוכלו להכיר לפחות חלק מהם.

אני רוצה להודות לאורן גירון על ההרשאה לפרסם פה מתכון אחד בכל פוסט (אתם יודעים מה זה אומר? שתקבלו עשרות מתכונים מבית היוצר של מאסטר שף אורן גירון), אז יש למה לצפות ....

זהו.

אסיים במשפט שאני תמיד  אומרת לכל אחד ששואל על דעתי על הקורסים של אורן : אין כמו אורן ולא יהיה כמו אורן (עם כל הכבוד לשאר המורים שרובם גם חברים שלי). אורן הוא "מלמד בנשמה" (את התואר הזה נתנה לאורן - מגי, הלא היא : MAGIG שגם היא בוגרת הקורסים שלו ). אני זוכרת שהיא אמרה לי שאוטוטו אתחיל לזהות ע"פ התמונות בנט מי בוגר של אורן ולא הבנתי על מה היא מדברת. היום אני לגמרי מבינה. ועוד איך מבינה.... היום אני בכלל לא צריכה לשאול מי למד אצלו, אני מיד מזהה ע"פ התמונות, ההקפדה, הגימורים, הפרזנטציה הכל כך ייחודית - כל אלו מסגירים מיד את העובדה של מי יוצא אורן ומי לא.

אם אתם רוצים שגם את עבודותיכם יזהו – אז הרימו טלפון ובררו על הקורס הקרוב.
מס' הטלפון הוא : 09-9518868, נילי ומיקי מחכות לכם שם, ואשמח אם  תמסרו להן ד"ש חמה ממני...

אגב, עוד שאלה שחוזרת שוב ושוב בפניות שלכם היא :"היכן אפשר לראות את התכניות של אורן גירון"?  אז בבקשה : למתכוני וידאו של אורן גירון  כנסו כאן

*** התמונות כאן לא ממש איכותיות, אבל זה ישתפר משיעור לשיעור (עוד לא לגמרי הבנתי איזו תכנית במצלמה מתאימה לתאורה שבכיתה, אבל גם זה עוד יגיע...).

יאללה, סיימנו, נתראה בפוסט הבא.

הפוסט הבא יהיה : שיעור מספר 2 – צירים (שיעור מעניין עם מתכון מעולה), אז אל תלכו לשום מקום, אני עוד אשוב ...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת