00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

פשטידת חצילים ופטריות ללא פחמימות

13/06/2010

בעלי קרא לזה "מתכון הבית" בדיאטת אטקינס. שוב פשטידה וממש יצאה לי מ ע ו ל ה !! אבל ממש. אני חושבת שעל הבסיס הזה אני אוכל לגוון לו את הירקות בתוך הפשטידה.

בלי טיפה של פחמימות. הפעם הפשטידה חלבית.

מתכון לפשטידת חצילים ופטריות ללא פחמימות וללא גלוטן

תבנית 20 על 20

המצרכים:

1 חציל
2 בצלים
1 חבילת פטריות מסוננת ושטופה ( אפשרי כמובן גם טריות)
2 בצלים
1 קצת פחות מכפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
1 קוטג' 5% - 250 גרם
3 ביצים

ההכנה:

 החציל - לפרוס לפרוסות, לפזר מעט מלח על הפרוסות ולהניח למרירות לצאת ( כחצי שעה לערך). לשטוף את החצילים מהמלח ולהכניס אותם לתנור, על גבי נייר אפייה מרוסס בשמן או מרוח עם שמן ב-180 מעלות לכ- 40 דקות עד שהחצילים ישחימו.  
להוציא מהתנור ולחתוך לחתיכות גסות כל פרוסה . אני חתכתי לרבעים. 

את כל החלק הזה של החצילים אני עשיתי יום קודם.

לקצוץ 2 בצלים ולטגן אותם בספריי שמן במחבת. כאשר מתחילים להיות שקופים מוסיפים את הפטריות ותבלינים. נותנים לזה להתבשל יחד כ- 5 דקות.  לקראת הסוף להוסיף את החצילים החתוכים לתערובת, לערבב ולתת להם עוד דקה יחד עם ה"חברים" כדי שייתפשו טעמים. 

בקערה גדולה לשים חלמונים ולערבב יחד עם הקוטג'. לערבב היטב. להוסיף את הירקות החמים ולהניח בצד.

בקערת הקצפה להקציף את 3 החלבונים לקצף יציב כ- 3 דקות.

לאחד את הקצף עם הירקות בזהירות ובעדינות.

לרסס בספריי שמן תבנית, להניח העיסה ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ-50 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת ושחומה למעלה.אפשר וכדאי לנעוץ קיסם ולראות שאינו יוצא רטוב מדיי...

נראה הרבה עבודה, אבל אם מחלקים לשלבים כמוני , החלק השני לוקח ממש מהר.

תהנו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת