00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

קלואליס - תענוג

השף ויקטור גלוגר מנצח על מטבח שמומחיותו דגים ופירות ים במסעדת קלואליס, אשר נחשבת לאחת מהמסעדות הטובות בארץ. המסעדה מציעה תפריט טעימות אשר משתנה כל כמה חודשים. מחירו כעת 185 ש"ח ואפשר למצואו כאן.

 

תחילה קיבלנו סלסלה של לחם הבית עם חמאה. טוב מאוד, בלחמניות הכהות נטעמו פולי סויה - אהבתי.

ארוחת הטעימות:

מנת פתיחה - הפתעה מהשף: גספצ'ו עם שרימפס חתוך, סורבה מלפפונים ושמיר ושמן זית. מנה טובה מאוד, מרעננת ומעניינת. תיבול הגספצ'ו היה חזק ומיוחד, השרימפס היו מצוינים.

מנה ראשונה - קרם ברולה של כבד אווז עם סורבה תפוח ירוק. נפלאה, הקרם היה נימוח ומענג, הסורבה התאים לו מאוד.

מנה שניה - פילה Sea Bass "פיימנטוזה": ממולא במוצרלה, מוגש על פולנטה רכה עם פרמג'יאנו רג'יאנו, מיקרו בזיליקום ורוטב דוגלורה. מנה מדהימה ממש. הדג היה עדין אך בשרי, עשוי בדיוק אמנתי, ורוטב הדוגלורה (על בסיס ציר דגים, שמנת, יין לבן ועגבניות) היה מושלם. הפולנטה היתה נפלאה, חמאתית וטובה. למרות שהרעיון של מוצרלה כמילוי הדג לא ממש נשמע לי, זו הייתה המנה הטובה בארוחה (המוצרלה עדיין מיותרת לטעמי, אבל לא פוגמת במנה).

מנה עיקרית - חזה מולארד בבישול איטי, ברוטב תפוזים וגראנד מרנייה, בתוספת "פום דופין". בשר המולארד היה עסיסי ועז טעמים, באופן אישי הייתי שמחה להרגיש את הליקר באופן יותר דומיננטי ברוטב, אך הוא היה מצוין. ה"פום דופין" (תוספת אוורירית שעשויה מבצק פירה תפוחי אדמה ובצק רבוך) היו נחמדים.

קדם קינוח - גלידת כמהין בשמן זית עם מלח גס. המנה אינה חלק מתפריט הטעימות. פטריות בגלידה (וגם בריבה יצא לי לטעום אותן) זה שילוב מוזר מעט (אפילו כשמדובר בכמהין), הגלידה עמדה בציפיות והייתה משונה. שמן הזית היה כמובן מעולה. המנה שיעשעה את החיך.

המנה אחרונה הינה חלק מתפריט הטעימות, אך כיון שקינוח התפוחים בקלואליס נראה כל כך מפתה מבחינתי (קשה בימינו למצוא טארט טאטן קלאסי), שאלנו אם ניתן להחליף את אחד הקינוחים. נאמר לנו שבעקרון לא אבל יבררו אם בכל זאת. לשמחתנו הסכימו להחליף ולהפתעתנו אף לא חוייבנו בתוספת כלשהי בחשבון.

קינוח מתפריט הטעימות - Dolce Tierra Mediterranea - טארט שקדים וצנוברים בקרמל עם זיתי קלאמטה ורוזמרין, מוגש עם גלידת זיתי סנטה, ריבת עגבניות שרי וטוויל חציל. עוד מנה מצויינת. הטארט היה מעולה, טעם הצנוברים היה מודגש והתאים לו מאוד. אפילו גלידת הזיתים וטוויל החציל עבדו במנה היפה הזו.

קינוח מהתפריט הרגיל - שלושה תפוחים - טארט טאטן, סורבה תפוח ומוס קלבדוס. מנה טובה מאוד, טארט טאטן מצוין וסורבה מרענן - אך במקרה זה טארט הצנוברים גנב את ההצגה.

לסיכום: השירות היה מצוין. המסעדה היתה מלאה אך לא הומה, האווירה נעימה מאוד והארוחה היתה נפלאה, יצירתית ומדויקת, בהחלט עשתה חשק לחזור לקלואליס ולטעום את שאר הדברים שיש לגלוגר להציע.

דירוג בסולם אמ אמ אמ: 9.7

קלואליס, אבא הלל סילבר 16, רמת גן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת