11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

בלינצ`ס עם מילוי עוף

בלינצ`ס עם מילוי עוף

אין לי הפעם הרבה מה להגיד, רק שזה טעים בטירוף, ושזה מתחסל בלי למצמץ, ושאי אפשר להסתפק באחד, ושההכנה כלל אינה מסובכת כמו שזה נראה ממבט ראשון, ושאפשר להגיש אותם גם כמתאבנים לאירוח-בופה/פינגר פוד/טאפס-בר אם לחתוך כל בלינצ`ס לטבעות עבות או באלכסון לשתים-שלוש חתיכות. מה, לא אמרתי מספיק בשביל שתרוצו להכין??

 

ועוד דבר קטן – התמונות. אני מודה שגם כאן וגם בפוסט הקודם התמונות ממש ממש רחוקות מלהיות "וואו" ולגמרי נטולות צבעוניות  האופיינית בצילומים שלי של הטבע על הרקע האחורי, אבל כרגע לא כל כך מסתדר לי לצאת החוצה כדי לצלם, כי ההכנה בחוץ דורשת זמן, בחירת מקום, עיצוב בהתאם לרקע, ועוד כל מיני פרטים קטנים כמו להוציא את הכל החוצה ולהכניס ולגרש חתולים שלא יהפכו לי את המנות – ולכל זה כרגע אין לי הרבה זמן כאשר בתוך הבית מחכה לי גוזל קטן. אני כמובן יכולה גם אותו להוציא בעגלה בזמן שאני מצלמת, אבל זה מסבך את הכל עוד יותר. לכן הצילומים האחרונים התבצעו בבית, בין רגע, בלי הרבה עיצוב וכד`. עמכם הסליחה אבל בינתיים זה מה יש. אשתדל כמובן לצלם גם בחוץ בהתאם לזמן ולנסיבות.

 

אה ועוד משהו, לא יודעת האם עוד פעם להשקיע לזה פוסט שלם, אבל לפחות בכמה מילים אכתוב על זה כאן. התופעה של הפרת זכויות היוצרים וגניבת תמונות מבלוגי ממשיכה, אם כי הפעם אני מופתעת ל-ג-מ-ר-י. בפורום "פורום אתר קרין גורן" (כאשר רוב הגולשים בפורום הינם צעירים ביותר וחלקם גם חצופים ביותר) גיליתי לפני כמה ימים תמונה שלי של הקינוח דולסה דה לצ`ה מהפוסט הזה והגולשת "honey" מציגה את התמונה כשלה פרטית על אף שהתמונה חתומה בשמי. אחד הגולשים שאל את הגנבת האם במקרה קוראים לה נטלי, ולתדהמתי הרבה היא השיבה שאכן כן! לאחר כמה רגעים שינתה גרסה וכתבה שזהו השם של החברה, ואחרי עוד כמה דקות שינתה גרסה בפעם נוספת וכתבה שהכוסות בתמונה הינן מגלריית נטלי! וואו!! כמה הופתעתי... יצירתית הבחורה, רק חבל שאת היצירתיות שלה היא מפנה להמצאת שקרים מאשר לבישול וצילום במקום גניבת יצירות של אחרים. כתבתי תלונה להנהלת האתר ולפי מה שאני רואה האשכול כולו נמחק. כמובן את התלונה כתבתי לא לפני שפניתי ישירות לגולשת, אך במקום להישמע לבקשתי היא כתבה לי שעלי לעוף מהפורום כי נרשמתי רק בשביל להעיר לה, ושהיא כלל לא מפרה זכויות יוצרים כי זה "כולה תמונה", והכריזה שלא תגלוש יותר בבלוג שלי. אז אני מוותרת בשמחה רבה על גולשים אשר נכנסים לבלוגי לשם גניבה וניצול! לא בשביל כאלה אני משקיעה בבלוג שלי וביצירה.

 

מרכיבים (ל-20 בלינצ`ס בערך):

בלינצ`ס (ראו מתכון)

 

2 פרפרים של חזה עוף

2 בצלים גדולים

2-3 ביצים קשות

1 תפ"א גדול

מלח

פלפל שחור

2 שיני שום כתושות

 

הכנה:

1. לבשל את בשר העוף (תועלת כפולה תהיה עם לבשל את העוף במים עם תבלינים/ירקות שורש כמו לציר ולהכין לא רק בלינצ`ס אלא גם מרק), לצנן ולחתוך לקוביות גסות.

 

2. לבשל את תפוח האדמה ולמעוך למחית חלקה (להכין פירה מתפ"א אחד). לתפוח אדמה יש כאן תפקיד משני ולא ראשי, העיקר כאן זה לא הטעם אלא המרקם הקטיפתי שהוא מעניק לתערובת כולה.

 

3. את הבצלים לחתוך לקוביות קטנות ולטגן עד לקבלת צבע זהוב.

 

4. להכניס למעבד מזון את הבשר המבושל, את הפירה, את הבצל המטוגן, ביצים קשות, מעט מלח ופלפל שחור בנדיבות, ושום כתוש. לעבד את הכל עד לקבלת משחה חלקה.

 

5. על משטח עבודה נקי (אפשר על צלחת גדולה, או על קרש חיתוך נקי ויבש) להניח בלינצ`ס אחד, בעזרת מרית (עדיף לקקן סיליקון) למרוח ככף ממלית על כל שטח הבלינצ`ס. לגלגל את הבלינצ`ס עד חצי, בשלב זה לקפל את שני הקצוות כלפי פנים (כסנטימטר וחצי או שתיים) ולהמשיך לגלגל עד הסוף. לסדר את הבלינצ`ס המקופלים על צלחת הגשה עם ה"תפר" למטה.

 

בתיאבון!

גנבת תכנים, תמונות והפרה של זכויות היוצרים

שאלות לשם שיפור ניהול הבלוג

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת