00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא וחמאת בוטנים

10/06/2010

טוב, אז אחרי שלירז הציגה חטיף מקסים מפצפוצי אורז בבלוג שלה וגם דליה הציגה חטיף נהדר בבלוג שלה, הגיע גם תורי .

את המתכון הזה אמי הביאה מחברה והוא הפך אצלה לקבע בפריזר.  המתכון משלב פצפוצי אורז מלא, חמאת בוטנים ודבש ו- 3 הטעמים הללו יחד יוצרים חגיגה של טעמים בפה.

הכנתי את החטיף הזה עבורי, שיהיה לי בפריזר למנות קטנות של מתוק ליד הקפה. 

ההכנה פשוטה ביותר ואף איננה דורשת אפייה. הדבר היחיד שטיפה "הסתבכתי" איתו זה המסת השוקולד. כיוון שלא מוסיפים לו אף טיפה של נוזל, ההמסה לקחה לי כ-5 דקות על הגז, אבל משתלם להיות סבלניים עד שיימס כולו.

אז למתכון הנפלא הזה:

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא וחמאת בוטנים ללא אפייה (ללא גלוטן)

המצרכים:

1/2 כוס דבש
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות פצפוצי אורז מלא
200 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

לערבב דבש, סוכר ומלח יחד על סיר עם אש קטנה עד שהסוכר יימס.
להביא התערובת לרתיחה , להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב.
להסיר מהאש ולהוסיף תמצית וניל. כמו כן להוסיף לסיר את פצפוצי האורז ולערבב עד שכל הפצפוצים מכוסים בתערובת חמאת הבוטנים.

לשטח את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית פיירקס מלבנית קטנה ( אפשר של טוסטר ). לדאוג שיראו קצוות של נייר האפייה משני צידי התבנית כדי שבסוף נוכל לשלוף החוצה את הכל על הנייר. באמצעות גב הכף לדחוס את התערובת חזק לנייר האפייה על תחתית התבנית.

הערה: בפעם השניי השהכנתי אותן הבנתי את החשיבות הרבה לדחוס את הפצפוצים היטב  לתוך התבנית. אפילו לשים נייר אפייה מעל ולדפוק עם משהו כבד( קופסת שימורים, פטיש שניצלים או משהו בסגנון). הפצפוצים צריכים להיות דחוסים כדי שלא יתפוררו בחיתוך!!

להמיס את השוקולד המריר בסיר  ( סבלנות זה לוקח זמן ) או במיקרו ( לא ניסיתי ).
כאשר נמס, למרוח את השוקולד על פצפוצי האורז.
למראה חלק של השוקולד - ניתן להעזר במרית או שוב בגב הכף.

לקרר את התבנית במקרר ( לא בפריזר)  לכמה שעות. לאחר שהתקרר להוציא את כל החטיף עם נייר האפייה ולהניח על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ומים חמים לחתוך את החטיף בזהירות לקוביות קטנות. 

לדגום ביס קטן ולהתענג על הטעם...

תהנו.

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת