00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגיות פרח ריבה

13/06/2010

 

 בלוג נוסף שפתחתי עוסק:שירה,סיפורים,תצלומים ועוד

אתם מוזמנים להרשם לעידכונים

 http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=ilanit12&r=1

 

 

אני תמיד מבטיחה לעצמי שלא אכין  שוב את העוגיות הנפלאות  האלה ,ושוב אני מכינה אותן.

כל הבעיה שקשה להפסיק לנשנש אותן.

 עוגיות פרח ריבה

חומרים: כוס 200 מ"ל .(כוס חד פעמית הפשוטה)כמות בערך 40 יחידות לפי הגודל  שהכנתי.

 

500 גרם קמח לבן (כ4 כוסות=200 מ"ל)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים מס` 1

1 שקית סוכר וניל

גרידת תפוז /לימון

ריבות חלקות ללא פרי/ריבת חלב/נוטלה

אבקת סוכר

חותכנים  מיוחדים לעוגיות פרח.(לא חובה אפשר רגילים הסבר בהמשך)

 הכנת הבצק:

מעבדים את החומרים בוו גיטרה לבעלי המיקסר  כדקה שתיים או ללוש ביד עד שכל החמאה נבלעת בבצק  והבצק  אחיד חלק.הבצק עדין לכן לא לשים הרבה.(במידה  והבצק לא מתגבש להוסיף 1 כף מים קרים)

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.

לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל3  חלקים ומרדדים (על מערוך ומשטח מקומח)

קורצים צורות זוגיות בכל צורה .

אם אין חותכנים שמיועדים לעוגיות פרח ,קורצים עיגול ואת העיגול השני קורצים בפקק של תמצית וניל(כמו בתמונה ).

מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור מחומם מראש כ170 מעלות

 האפיה היא קצרה בין 10- ל15 דקות .

מקררים מפזרים אבקת סוכר על העוגיה שתהיה מעל . וממלאים בריבה /נוטלה/ריבת חלב

סוגרים בעוגיה שאיבקנו באבקת סוכר.

מאחסנים בקופסא סגורה היטב.

 

בהצלחה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת