00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פטיסרי - אומנות הקונדיטור הביתי - אבנר לסקין

 

 

 

 

 

כבר נאמר המשפט על ידי החכם מכל אדם "עת לכל חפץ" וזה בדיוק המשפט שעולה בראשי כשאני מעיינת בספר הזה שקיבלתי במתנה.

אם היה מגיע אלי בשנת הוצאתו 2005, בטח הייתי אומרת שאני לא מסוגלת להכין כלום, ולא יצליח לי כי כל המרשמים שבתוכו הם למקצוענים בלבד.

אבל... אחרי אינספור התנסויות להכנת מתכונים גם קצת מסובכים וגם כאלו שהם "רק לקונדיטורים" אני בהחלט מסוגלת להכין היום את כל העוגות והעוגיות מהספר בקלי-קלות וכבר ממתינה בקוצר רוח ליישם זאת. למעשה מהרגע שהספר הונח בידי כבר יש לי חשק להתחיל להכין.

למעשה אומר אבנר לסקין מחבר הספר, כל המתכונים שנראה לו שהם ישימים להכנה במטבח הביתי, הם אלו שהוכנסו לספר ומכך באמת תחושת היכולת להכין ולהצליח.

פרק ראשון בספר עוסק בהכנות מוקדמות מדבר על יסודות ומתכונים בסיסיים ועם ההמלצה החשובה ביותר לאפייה והצלחתה : והיא, לקרוא היטב את המתכון ולהכין את כל המוצרים והכלים הדרושים להכנה מראש.

בפרק הראשון מתכונים להכנת הבצקים הבסיסיים ותוספות: בצק פריך, בצק עלים, בצק שקדים פריך בצק פחזניות, בצק ג'נואז, בצק טורט, בצק דקואז, מראנג איטלקי, זיגוג שוקולד, גנאש שוקולד, קרם פטיסייר, קרם אנגלז, מילוי בסיסי לקיש, קרם שקדים, זיגוג משמשים זיגוג פירות יער, הכנת תמצית קפה, והכנת מרציפן.

כל המתכונים בספר כשרים והדבר מצויין בתחילת הספר.

אני כמובן כבר רוצה להתחיל במלאכה.

כמה גילויים מקריאה ועיון ראשוני בספר: עוגת הסברינה המוכרת לנו בשמה זה, נקראת במקור "בבה או רום". מאחר ומי שהמציא את העוגה נקרא ג'אן אנטלמה ברילה סברין נתפסה העוגה על שמו סברינה, אך שמה המקורי הוא בבה או רום שזה השם שהוא העניק לה כשהכין אותה.

את עוגיות המדליין שהמרשם שלהם מסתובב אצלי כבר מספר שנים, אוכל סוף סוף להכין, כי אני כבר יודעת מהי צורת התבניות שקעים שנדרשות עבורה.

רובם של העוגות והעוגיות נקראות כאן בספר בשמם המקורי: סבלה [עוגיות חול], מדלנים, מיל פיי [נפוליאון], עוגת קונקורד, פיטיוויר [הכנה עם בצק עלים], דקואז [עוגות מוס אישיות] מרינגטור פיורנטינו שזו עוגה קלאסית מאזור פירנצה שבאיטליה.

מתכון מעניין במיוחד שמצאתי להכנה לארוחת ערב קלה היא קיש זיתים וגבינת פטה שבטח ינוסה בהקדם.

 

ספר שכייף לעיין בו. הוא קריא, ברור מאד, מסביר פנים ונעים. ובטוח שגם התוצאות תהיינה בהתאם.

 

פטיסרי

אומנות הקונדיטור הביתי

אבנר לסקין

164 עמודים

הוצאת פן - ידיעות אחרונות - ספרי חמד

2005.

 

מ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת