00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

אסקלופ עוף ברוטב חרדל

10/06/2010

בעלי התקשר אתמול אחרי הצהריים ואמר לי, "אני אולי מגיע מהמילואים היום בערב" , שמחתי מאד כמובן ואז הוסיף ,אבל זה לא בטוח". "טוב , נקווה שכן", עניתי לו והלכתי להפשיר חזה עוף מהפריזר.

הוא נכנס הביתה בשעה 21:45 בלילה,  מת רעב. " אני רעב" הוא הכריז. מייד ניגשתי למטבח ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין, אוכל גורמה ב- 2 דקות עבודה. אני מזהירה - זה לא כשר.

בצעירותי לפני בערך 20 שנה עבדתי כמלצרית במסעדה קטנה ומקסימה שהיום כבר לא קיימת. קראו לה "עופקורס". המנות שם היו בעיקר מנות עוף ובשר שיצאו מהגריל, אבל הייתה מנה אחת מדהימה ומקסימה שקראו לה "אסקלופ עוף". תמיד כשהמנה הייתה נמכרת, שמחנו,כי היו נשארות לנו שאריות רוטב להתלקלק עליהן...

מתכון אסקלופ עוף ברוטב חרדל על בסיס שמנת

לקחתי את החזה עוף, פתחתי אותו לשניים וטיגנתי אותו על ספריי שמן במחבת משני הצדדים.

עם שינוי הצבע, הוצאתי אותו מהמחבת והנחתי בצלחת בצד.בינתיים למחבת  שפכתי מעט שמנת מתוקה ושמתי 2 כפיות חרדל דיז'ון , ומעט מלח. עירבבתי וחיכיתי דקה שהרוטב יבעבע. טעמתי לוודא שזה הטעם הרצוי הכנסתי את חזה העוף לשחות לו בהנאה ברוטב. הגשתי עם סלט חסה בצד .

אחרי הארוחה בעלי אומר:" מעולה,איזה ארוחת גורמה...." "את בטוחה שזה בלי פחמימות?" "כן", עניתי לו , "אל תדאג ,זה מתאים לדיאטה שלך, דיאטת אטקינס".

אני לא הייתי אוכלת את זה , גם לא באמצע הליילה, רק לקחתי לי ביס קטנטן.... והתענגתי מהטעמים...

הערה: יכול להיות שאפשר להחליף לשמנת ריץ ואז אין בעיית כשרות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת