00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ריבת משמש וצ`ילי

09/06/2010
כן, כן! משמש וצ`ילי.
אני יודעת, נשמע קצת (הרבה) מטורף ולא מסתדר אבל מה לעשות כשיש רצון לשנות את המוכר ולהכין משהו קצת שונה, משהו שיפתח אותנו לגוון טעמים אחר ולא שגרתי.
אז לקחתי 3 ק"ג נטו של משמשים טריים ויפים ישר מהשטח של האיש שלי, בישלתי אותם עם סוכר, מיץ לימון ולא מעט צ`ילי, עיקרתי צנצנות, מלאתי, אטמתי, ותוך יומיים הספקתי לחלק חלק מהתוצרת וכמובן לבשל איתה.
 
יש פתגם כזה שאומר: "אין הנחתום מעיד על עיסתו", אבל כשיש בלוג שעוסק במזון ו"רצים לספר לחברה" על כל מתכון מוצלח, חייבים לתת דיווח אמיתי ולהעיד בגוף ראשון על התוצרת המוצלחת. אז כן, יצא מוצלח!! אפילו מאד מוצלח!!
מתקבלת ריבה מתוקה, עם חמיצות קלה ובסוף בסוף מעט חריפות שצובטת את הגרון אבל לא מאד.
הריבה הזו הולכת מצויין עם עוף בתנור, חזה עוף מוקפץ, כרוטב לפטה כבד או אפילו כתוספת לרוטב של סלט.
אני התענגתי עליה גם על פרוסת לחם מרוחה בחמאה. אוףףף כמה שזה טעים!
 
אתם מוזמנים לנסות מהר מהר לפני שעונת המשמש מסתיימת.
 
 
ריבת משמש וצ`ילי
 
מצרכים:
3 ק"ג משמש מגולען
2250 גר` סוכר (2 ק"ג ורבע שהם 75% ממשקל הפרי)
מיץ לימון מ-1 לימון גדול
כפית צ`ילי גרוס
 
** צינצנות מעוקרות (בתנור בטמפ` של 150 מעלות לכ-10 דק` או למלא עד הקצה במים רותחים ל-5 דק`. דאגו לעקר את הצנצנות מראש כדי לחסוך מהאצבעות שלכם כוויות..)
 
אופן  ההכנה:
כ-2 ק"ג משמש יש לשים במעבד מזון ולטחון.
את היתרה יש לקצוץ גס.
שמים את המשמש והסוכר בסיר גדול ומשהים לכמה שעות (3-4) על השיש או ללילה במקרר.
מוסיפים את מיץ הלימון ומתחילים לבשל.
תוך כדי הבישול מכפים בעזרת כף גדולה את הקצף הנוצר למעלה, מוסיפים את הצ`ילי וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מזדמן.
בנתיים, שימו צלוחית קטנה במקפיא כדי לבדוק בסוף התהליך אם הריבה מוכנה.
 
לאחר שעה וחצי עד שעתיים של בישול, יש להוציא מעט מהריבה אל הצלחת הקפואה, להשהות כ-30 שניות ולהעביר אצבע במרכז הריבה. אם הריבה לא ממהרת להתאחד עם חציה השני סימן שהיא מוכנה, אם היא עדיין דלילה המשיכו לבשל עוד 10 דק`.
 
מזגו את הריבה לצנצנות המעוקרות ממש עד לקצה הצנצנת, בעזרת מצקת (עדיף כזו של רטבים), סגרו את המכסה (המעוקר) היטב והפכו את הצנצנת על ראשה עד להצטננות מלאה של הריבה. (כך נוצר וואקום בצנצנת).
הריבה נשמרת כך שנים בארון סגור וקריר.
 
במעבד - לפני ואחרי
 
קצוץ גס ובסיר
 
הצנצנות מעוקרות בתנור והמכסים במים רותחים
 
צ`ילי חריף מתווסף לבישול
 
מבחן הצלחת
 
בצנצנות
 
בתאבון...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת