77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת שוקולד ומקצפת שוקולד - עוגה נוסטלגית שהייתי מכינה לפני הרבה שנים והבת בקשה אז לכבודה הכנתי

 

 

 

עוגת שוקולד וקציפת שוקולד - עוגה נוסטלגית שהייתי מכינה לפני הרבה שנים

הבת שלי הגדולה נזכרה בעוגה ובקשה שאכין, ואיך לא אכין לה?

 

לחמם תנור ל-175  מעלות

לשמן תבנית אפיה עגולה גודל 26

 

מצרכים

 

200 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר/חלבי

3/4 כוס סוכר

מעט מלח

6 חלמונים

6 חלבונים

3 כפות קמח/פירורי לחם

100 גרם אגוזים קצוצים

 

 

אופן הכנה

 

לשים בסיר בינוני סוכר, שוקולד וחמאה ולבשל על אש בינונית, לבחוש כל הזמן עד להמסת כל

החומרים - לקרר

 

להקציף את החלבונים עם המלח, עד לקבלת קצף יציב וחזק, להוסיף לקצף את החלמונים

ולערבב בעדינות - לא  להקציף

 

להוסיף לקצף של הביצים את הקצף של השוקולד, בכמה פעמים ולערבב בעדינות, עד לקבלת

קציפת שוקולד

 

לקחת כוס וחצי מהקציפה ולהכניס למקרר

 

לתערובת שנותרה להוסיף את האגוזים, פירורי לחם או קמח ולערבב

 

לאפות בחום של 175 מעלות 40 דקות, 5 דקות לפני לבדוק, יתכן והעוגה מוכנה

 

לתת לעוגה להתקרר ולצקת מעליה את הקציפה שמקרר

 

להכניס למקרר

 

עוד תמונה של העוגה - בקטנה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת