00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

 

אחד המתכונים האהובים עליי. טעים ופשוט להכנה, הולך מצוין עם אורז לבן (לא הכי בריא אבל כן הכי טעים...) ויש לו אינסוף וריאציות וגיוונים.

למה זה טוב?

חזה עוף- אחד החלקים היותר רזים בעוף, בייחוד כשהוא נאכל ללא העור. חזה העוף מכיל אבץ, ויטמין B12, ברזל וחלבונים, שלכולם תפקיד חשוב בהריון.

האבץ מפחית את הסיכון להפלות טבעיות, רעלת הריון, צירי לידה עזים ולידות קשות וממושכות. הוא אף מסייע בהתפתחות תקינה של העובר ובלידת תינוקות במשקל והיקף ראש תקין.

ויטמין  B12 מסייע לברזל להיקלט בגוף, חיוני לחלוקת התאים בגופו המתפתח של העובר ולהתפתחות תקינה של מערכת העצבים שלו, ובנוסף מסייע במניעת אנמיה בעובר ובאם. נשים צמחוניות שאינן מקבלות מספיק B12מהתזונה שלהן צריכות ליטול תוסף תת-לשוני, כלומר כדור למציצה מתחת ללשון ולא לבליעה. מניסיון אישי- זה ממש טעים!

הדרישה לברזל בתקופת ההיריון עולה פי שניים (בין היתר בגלל שנפח הדם באשה גדל). מינרל חשוב זה נקלט טוב יותר בגוף כאשר אנו צורכים איתו מאכלים בעלי תכולת ויטמין  C גבוהה, לכן אידיאלי לשלב במתכון הזה גם פלפלים אדומים שעשירים בו במיוחד. מחסור בברזל עלול לגרום לתופעה הריונית המוכרת בשם PICA- תופעה נדירה שבה ההריונית מתאווה לאכול דברים שאינם מזון כמו חול ים, קליפות ביצים וסיד מהקירות.

חלבונים ממלאים תפקיד חשוב בבניין הגוף. במהלך ההיריון מספקת האם לעובר את כל כמות החלבון הדרושה לו לבניית גופו, ולכן היא זקוקה לחלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, חלבון שנמצא גם בעוף אך גם בבשר, דגים, מוצרי חלב וביצים. גם שילוב בין דגנים מלאים לקטניות יספק לגופך את החלבון האיכותי הנדרש לו.

אז מה תצטרכי כדי להכין את המתכון?

המצרכים לכ-5 מנות

4 כפות שמן קנולה

3 חזות עוף

2 גזרים גדולים, קלופים

1 קולרבי, קלוף

2 קישואים

אופציה: סלסלת פטריות טריות, פלפל אדום וצהוב, תירס גמדי, חצי סלסלת נבטים סיניים (כל הנ"ל או חלקם)

מלח,פלפל שחור

לעיטור: בצל ירוק חתוך לטבעות

 

הכנה

1. חתכי את העוף לרצועות דקות.

2. חממי במחבת רחבה 3 כפות שמן קנולה וטגני את רצועות העוף טיגון קצר, רק עד שיהפכו לבנות. העבירי את העוף לכלי נקי (טיפ: זרקי חתיכת גזר קטנה למחבת כדי שהשמן לא יישרף- זה מעלה את נקודת הרתיחה של השמן וכך הוא נשרף פחות).

3. חתכי את כל הירקות לרצועות ארוכות ודקות. הוסיפי למחבת שטיגנת בה את רצועת העוף כף שמן קנולה וטגני את הירקות טיגון של כשלוש דקות בלבד, על מנת שישמרו על פריכותם.  יש לטגן ראשית את הירקות הקשים יותר (גזר, קולרבי) ורק אח"כ להוסיף את הירקות הרכים.

4. הוסיפי את רצועות העוף המטוגנות למחבת. תבלי במלח ופלפל שחור לפי הטעם. כאן ניתן להוסיף תבלינים שונים על פי טעמך- 3 כפות רוטב סויה וכף סוכר, או ג'ינג'ר מגורר ושתי שיני שום כתושות, או 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף או שילוב של השניים. נסי את כל האפשרויות ואז תוכלי לבחור את זו המועדפת עלייך.

כשלא בהריון ניתן להוסיף 3/4 כוס יין לבן יבש למתכון: בשלב טיגון העוף, לאחר שהלבין, הוסיפי את היין הלבן למחבת ובשלי כשבע דקות, ואז המשיכי לפי ההוראות שבמתכון המקורי.

קלוריות למנה:
כ-300 קלוריות למנה כולל הרוטב (צ'ילי/סויה/ג'ינג'ר/שום/סוכר...)

 

ומתנה ממני לסיום- לחצי כאן ותקבלי ישירות לתיבת המייל שלך את סדרת הוידאו המיוחדת שלי שתעניק לך את שלושת הכלים המעשיים שאת צריכה כדי להפוך את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות. שווה!

ייעוץ תזונתי: יעל קרן, דיאטנית,  B.Sc בתזונה. יעל תשמח להשיב על שאלותייך בנושא תזונה בהריון במייל yahealthkeren@gmail.com. תשובות ינתנו בתוך שבוע משליחת המייל.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת