00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קיש בטטה ברוקולי וגבינת פטה

 מכיוון שאנחנו את שבועות השנה לא חגגנו כי היינו באותה תקופה בהולנד. (כן אני יודעת שבהולנד יש גבינות מצויינות, אבל מה לעשות שהילדים לא ממש מקבלים את זה ואותם זה לא ממש מעניין.. הם רוצים קוטג` או גבינה לבנה ולך תסביר להם ששם על זה עוד לא שמעו), לכן כשחזרנו ארצה הייתי חייבת ארוחת שבועות משוחזרת.
במפגש המשפחתי הראשון מיד לאחר שחזרנו, ביקשתי ארוחה חלבית כהלכתה!
אם תתנו לי לבחור בין ארוחת ליל שבת חלבית או בשרית אני תמיד אעדיף חלבית. אני יודעת שאתם בטח מרימים גבות עכשיו אבל כשאת גדלה על משהו, (כבר סיפרתי פעם שבבית אמא בליל שבת אכלנו פיצה, גבינות, דגים ופשטידות) זה תמיד כייף ונוסטלגי לחזור אליו גם כשאת בעלת משפחה משל עצמך.
 
אז ביקשתי ארוחה חלבית וקיבלתי .  
עלי הוטל להכין פשטדה/קיש והחלטתי להכין קיש צבעוני ועשיר בטעמים. הקיש הזה ביחד עם כל מה שהיה על השולחן (בטח שהיתה הפיצה של אמא, סלטים, פלטת גבינות, מטבלים ועוד...) בהחלט שחזרו לי את ארוחת השבועות שהפסדתי.
עכשיו אני מרוצה
 
קיש בטטה, ברוקולי וגבינת פטה
 
מצרכים לבצק:
200 גר` קמח לבן
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים
מעט מלח
 
מצרכים למלית:
2-3 בטטות פרוסות לעיגולים
פרחי ברוקולי
150 גר` גבינת פטה
2-3 כפות גרעיני דלעת
 
בלילה:
1 שמנת מתוקה לבישול 15%
2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
 
 אופן ההכנה:
1. הקלתית - במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (רצוי בפולסים). אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד כף מים.
 
2. הבטטה - את הבטטה קולפים ופורסים לעיגולים בעובי 5-6 מ"מ.
מניחים אל נייר אפיה משומן מעט, מזליפים מעט שמן זית מעל פרוסות הבטטה, מפזרים מלח ומעט פלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהבטטה רכה.
 
3. הברוקולי - חולטים במים רותחים ומחלקים לפרחים לא גדולים.
 
4.  בלילה - בקערה שמים את כל מרכיבים הבלילה וטורפים בעזרת מזלג או מטרפה ידנית.
 
להרכבת הקיש:
1. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בזהירות בתבנית פאי (רצוי מתפרקת), כולל שוליים.
2. על הבצק מניחים בשכבה אחידה עיגולי בטטה
3. מעל הבטטה מפזרים גבינת פטה
4. מפזרים פרחי ברוקולי
5. שופכים את הבלילה באופן אחיד
6. ומעל הכל מפזרים גרעיני דלעת (אין צורך לקלות אותם)
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-45 דק`, עד הזהבה.
  
 
 
 מרפדים תבנית בקלתית, מניחים עיגולי בטטה ומפזרים גבינת פטה
 
 מוסיפים פרחי ברוקולי חלוטים
 
 שופכים מעל הכל את הבלילה ומפזרים גרעיני דלעת
 
 אופים 45 דק` 
 
 ונהנים
 
קיש צבעוני וטעים 
 
 
הקיש נעשה בהשראת המתכון הזה שהביאה סיאם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת