00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת בננות וקוקוס רכה ואוורירית

 אחד הפירות שאני הכי הכי אוהבת לאכול זה בננה.
בחורף, אני מתענגת עליהן, שומרת לי את הבננה לקינוח של ארוחת הבוקר ואוכלת אותה לאט לאט בכדי שהביס האחרון לא יגיע כ"כ מהר.
זה פרי בריא שעשיר באנרגיה ובמתיקות ודווקא בגלל הסיבות האלה אני מרשה לעצמי רק בננה אחת ליום!
כשמגיע הקיץ קשה לי להפרד מהבננות ואני קונה עד שכבר אין ברירה והן מתחילות להשחיר עוד לפני שהגעתי הביתה מהסופר. ואם יש כמה ניצולות שעדיין לא הספקתי לאכול, הן מיד נכנסות לעוגה בחושה, כזו שאפשר אחר כך להקפיא -שיהיה-.. תמיד נחמד שיש עוגה במקפיא למצבים כמו אתמול למשל, שנאלצתי לזרוק חצי עוגת שוקולד שהושארה בחוץ והתקלקלה. (לא אוהבת להכניס עוגות בחושות למקרר, הן מתייבשות שם ומאבדות מטעמן).
את העוגה הזו הכנתי מבננות בשלות מאד ולא אכילות (הסבתא שלי היתה אומרת "תאכלי, זה מלא דבש" ), לא בא לי לפשפש במתכונים שיש לי (ויש לי כמה וכמה טובים כמו למשל של קרין גורן, או המתכון של הר הקסמים, או זה של נטלי מעוגיו.נט ועוד..) אז פשוט אלתרתי. איפה כבר אפשר ליפול עם עוגה בחושה?
לעוגה הזו הוספתי קוקוס, מה שהסתבר כמוצלח ביותר!
אז באווירה של הישרדות (קוקוס, בננות..) קבלו עוד מתכון של עוגת בננות.... שלא ישעמם .
 
 
עוגת בננות וקוקוס רכה ואוורירית  
88 נק' שומרי משקל לכל המתכון, 44 נק' לתבנית אינגלישקייק אחת
 
מצרכים:
100 גר` חמאה רכה
200 גר` סוכר
גביע (200 גר`) שמנת חמוצה
3 ביצים
כפית תמצית ווניל
100 גר` קוקוס טחון
3-4 בננות רכות מעוכות במזלג (380 גר` פרי נטו)
כוס וחצי קמח תופח (210 גר`)
1/2 כפית סודה לשתיה
 
אופן ההכנה:
שמים בקערה את המרכיבים לפי הסדר בו הם מופיעים ברשימה הנ"ל.
מערבבים היטב! בשלב הקמח מערבבים עד הטמעות הקמח בתערובת ולא יותר!!
 
מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות, כ-40 דק`.
 
 
 
 
 
 
זהו, פשוט וקל! בלי מקסר, בלי הקצפות, בלי הפרדת ביצים ובלי הרבה כלים ללכלך. מכניסים הכל לקערה ולתנור!
 
תהנו  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת