00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

לחם בירה עם אגוזי מלך ופלפלים קלויים

לאפות לחם בבית זה דבר מאוד מפתה. לאפות לחם בירה, שמצריך 2.5 חומרים (שאחד מהם הוא בירה!), ו4.5 שניות עבודה... לא מפתה?

את המתכון הבא לקחתי מהבלוג "טועמים במטבח". מומלץ מאוד להשתגע עם התוספות ולהכניס כל מה שאתם אוהבים. אני הכנסתי פלפלים קלויים בבלסמי שהכנתי כמה ימים קודם (בסוף הפוסט אני אכתוב גם את המתכון שלהם. הכי קל בעולם), אבל תרגישו חופשיים - זיתים, עשבי תיבול, גבינות קשות, גרעינים וכל מה שבא לכם. הלחם יוצא מאוד גבוה ועם קרום עליון קריספי, וטעם מתקתק מעט מהבירה. אני תמיד מכינה עם בירה לבנה, לא יודעת איך זה ייצא עם בירה שחורה, אבל אתם מוזמנים לנסות ולספר לי. ואחרי כל זה... מה, לא תכינו?

המרכיבים:

3 כוסות קמח לבן

שקית וחצי אבקת אפייה

כפית מלח

2 כפות סוכר

330 מ"ל בירה לבנה

תוספות עפ"י בחירה (אני הוספתי כוס אגוזי מלך שבורים, ובערך 7-10 רצועות פלפל קלוי שלמות)

ההכנה:

מערבבים בקערה את החומרים היבשים. מוזגים פנימה את הבירה, ומערבבים היטב, שלא יוצרו גושים.

האמת שזהו. עכשיו אתם מוזמנים להוסיף איזו תוספת שתרצו. או לוותר על זה.

עכשיו מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מעבירים את העיסה (היא תהיה דיי סמיכה) לתבנית. אם הוספתם תוספות כדאי שתוודאו שהן לא מציצות החוצה כדי שלא יישרפו באפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלת למשך 20 דקות. אחרי 20 דקות מעלים את הטמפ' ל-175 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים, מניחים להתקרר (חשוב מאוד! כשהלחם חם הוא עוד קצת רטוב בפנים), ואוכלים בתיאבון...

בונוס - פלפלים קלויים בבלסמי ("מתכון" מאמא שלי) - מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את הפלפלים (כמה שתרצו, רצוי בצבעים שונים) ומוציאים את הירוק הזה למעלה (עוקץ?) ואת הגרעינים והחלק הלבן שמחזיק אותם בפנים. מרפדים תבנית גדולה של תנור בנייר אפייה, ומניחים על הנייר את הפלפלים עם החתך כלפי מטה. לא משמנים. מכניסים לתנור ואופים בערך 45 דקות, עד שהפלפלים משחימים. מוציאים מהתנור ומכניסים את הפלפלים (בלי התבנית...) לשקית ניילון. סוגרים את השקית היטב ולא נוגעים בה עד שהפלפלים מתקררים. עכשיו קל מאוד לקלף אותם, אז תעשו את זה. חותכים את הפלפלים לרצועות ומעבירים לקופסא שטוחה ביחד עם כמה שיני שום קלופות ופרוסות. שופכים עליהם חומץ בלסמי עד לכיסוי, ושומרים במקרר.

קצר ולעניין:

המרכיבים:

3 כוסות קמח לבן

שקית וחצי אבקת אפייה

כפית מלח

2 כפות סוכר

330 מ"ל בירה לבנה

תוספות עפ"י בחירה (אני הוספתי כוס אגוזי מלך שבורים, ובערך 7-10 רצועות פלפל קלוי שלמות)

ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את הבירה. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים של קמח. מוסיפים את התוספות שבחרתם ומוודאים שהן לא מציצות החוצה כדי שלא יישרפו. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה משומן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 20 דקות, ואח"כ 20 דקות נוספות ב-175 מעלות. לפני שפורסים נותנים ללחם להצטנן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת