11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת גבינה קרה עם עוגיות אוריאו

התבקשתי להכין עוגה טעימה לשיעור אחרון בקורס שאני מאוד אוהבת-זו העוגה שהחלטתי להכין היא עוגת גבינה קרה אבל במקום שהיא תהיה סתם עוגת גבינה רגילה החלטתי להוסיף לה עוגיות אוריאו ולשדרג את מעמדה ואת יופיה!
מרכיבים:
גבינה לבנה
-3%-9%- 600 גרם.
375 גרם (מיכל וחצי) גבינת שמנת 30%-אני השתמשתי בנפוליאון 
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל 
2 חבילות עוגיות אוראו
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם שוקולד לבן מגורד לקישוט.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן הכנה:
-מכניסים למעבד מזון חבילה של עוגיות עם החמאה המומסת ומרסקים את העוגיות. (למי שאין מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות ביד-או להוציא עצבים בעזרת מערוך ולאחר הריסוק להוסיף את החמאה המומסת)
-מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן (אני ריססתי עם ספריי שמן) ומהדקים את רוב העוגיות המרוסקות לתבנית. 
-תשאירו לכם קצת עוגיות מרוסקות בצד-אנחנו תיכף נשתמש בהן שוב!
-מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-10-15 דקות. (לאחר האפייה אני אוהבת לקחת מזלג- לפרק את התערובת שהתקשתה ולהדק אותה שוב לעוגה- כך אני מבטיחה שבקירור של העוגה התחתית לא תהיה נוקשה ולא אצליח לחתוך אותה-אתם לא חייבים לעשות את זה אבל אני ממליצה).
-מכינים את תערובת הגבינה-מקציפים 2 קרטונים שמנת מתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל, סוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה, מקפלים את הגבינות פנימה עד שמתקבלת עיסה לבנה חלקה יפיפיה.
זוכרים את פירורי העוגיות ממקודם? אנחנו חוזרים אליהן!
-לוקחים עוד חצי חבילת עוגיות, מוסיפים אותן למעבד מזון וטוחנים אותן ביחד עם השאריות שנותרו לנו מקודם.
-לוקחים את פירורי העוגיות ומוסיפים אותן לתערובת הגבינה תוך כדי קיפול (אני משתמשת במיקסר של קיצ'נאייד בפונקציית הערבול הכי חלשה (מספר 1) שלהערכתי הגסה פונקציה זו שוות ערך לפעולת הקיפול הידנית. 
-לאחר שהעוגיות והגבינה התמזגו-מוזגים את התערובת על התחתית-מיישרים טוב טוב ומכניסים למקרר לישון כל הלילה.
בעיקרון העוגה מוכנה-אבל מי שרוצה להשקיע קצת בקישוט מוזמן להמשיך לקרוא.
לאחר שינה טובה מגיע החלק הכיף של הקישוט-זוכרם שנשארה לנו עוד חצי חבילת עוגיות... לוקחים את העוגיות שנותרו, חוצים כל עוגייה לשתיים ומעמידים אותן על העוגה בצורה מעגלית, הוספתי בין עוגייה לעוגייה סוכריות ורודות ולבנות (ממש לא חובה-סתם התחשק לי להוסיף קצת צבע) בנוסף פזרתי שוקולד לבן מגורד מעל העוגה.
את הלבבות החומים החלטתי להוסיף ברגע האחרון באמצעות חותכן עוגיה בצורת -הנחתי אותו על העוגה, מלאתי את החותכן בשוקולד חום מגורד ולאחר שהרמתי את החותכן מהעוגה צורת הלב נשמרה.
תעדכנו אותי איך יצא...

עוגיות במעבד מזון

תערובת פירורוית לפני הוספת החמאה
ת
תערובת פירורית כהה יותר לאחר הוספת החמאה

מהדקים את העוגיות לתבנית

תערובת הגבינות והשמנת

מוסיפים את שברי העוגיות לגבינות

מכניסים לתבנית-מתקבלת תערובת יפיפיה

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת