00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

קציצות עוף אפויות עם פנצ`טה

אני בד"כ לא בנאדם של עוף טחון. אני מניחה שזה משהו מהבית, תמיד היה בשר טחון ולא עוף טחון, והאמת? לא ממש ברור לי למה. עוף טחון זה אחלה דבר, והוא בטח הרבה יותר בריא מבשר בקר. אז אם כבר הולכים על בריאות, למה לא להכין קציצות אפויות (בריא!) בלי שמן כמעט (בריא!) ועם חתיכות קטנות ומענגות של נקניק פנצ'טה בתוכן (לא ממש בריא...)?  לטובת קוראינו שומרי הכשרות ו/או שלא נוהגים לבקר בטיב טעם (או במעדנייה של מזרע בסנטר! הייתי שם היום בפעם הראשונה וממש התלהבתי) - פנצ'טה היא הגרסא האיטלקית לבייקון, נקניק העשוי מנתח מהבטן וקצת מהצלע של החזיר. אם אתם לא מוצאים, השתמשו בבייקון. אני מאוד ממליצה לא לוותר על התוספת הזאת, כי היא נותנת טעם מאוד מודגש ומיוחד לכדורי העוף שלנו.

אגב, גם המתכון הזה לקוח מ-Smitten Kitchen, וגם הפוסט הזה מוקדש לנטלי. רצית בריאות, לא?

המרכיבים:

3 פרוסות לחם כלשהו, בלי ה"קשה", קרועות לפיסות (the horror! היה לי רק לחם קל בבית. עם גרעינים. יצא מצויין בכל זאת)

1/3 כוס חלב (אם הסיפור על הפנצ'טה לא שבר אתכם מבחינת הכשרות, תחליפו במים)

100 גרם פנצ'טה או בייקון או אם אתם מ-מ-ש מתעקשים, חזה אווז או פסטרמה

בצל קצוץ דק

שן שום קצוצה דק

ביצה

500 גרם עוף טחון

2 כפות רסק עגבניות (נשתמש בכף בהתחלה וכף בסוף)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות פירורי לחם

כף שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

לא כמו שאר המתכונים שלי, פה אנחנו מתחילים מהשלב הכיפי! קחו את הפנצ'טה שלכם

ותקצצו אותה לקוביות קטנות. עכשיו שימו אותה על מחבת (אין צורך לשמן) וטגנו אותה עד שהיא תפריש את כל השומן. בשומן הזה נטגן גם את הבצל (ביחד עם הנקניק) עד שהוא הופך שקוף, ואח"כ נוסיף את השום, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מטגנים עוד דקה ומורידים מהאש. לא לאכול את זה עדיין!

עכשיו לוקחים את הלחם שקרענו עוד קודם לפיסות, ומניחים בקערה. מטביעים אותו בשליש כוס חלב למשך כ-5 דקות.

אחרי 5 דקות סוחטים את הלחם מעודפי החלב ושופכים את החלב. 

שוברים את הביצה לתוך קערה גדולה וטורפים אותה מעט. מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, תערובת הפנצ'טה, הלחם, פירורי הלחם (שלא היו במתכון המקורי, אבל אני הרגשתי שהם חסרים) וכף אחת מרסק העגבניות.

לשים עד שמקבלים תערובת אחידה, ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (לי יצאו 18).

מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.  

מערבבים בקערה קטנה את הכף שנותרה מרסק העגבניות, ואת שמן הזית ומורחים מעט על כל כדור.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20-25 דקות עד שהכדורים מתחילים לקבל צבע חום ויפה.

מומלץ לאכול עם פתיתים מגונדרים ליד.

 

קצר ולעניין:

המרכיבים:

3 פרוסות לחם כלשהו, בלי ה"קשה", קרועות לפיסות (the horror! היה לי רק לחם קל בבית. עם גרעינים. יצא מצויין בכל זאת)

1/3 כוס חלב (אם הסיפור על הפנצ'טה לא שבר אתכם מבחינת הכשרות, תחליפו במים)

100 גרם פנצ'טה או בייקון או אם אתם מ-מ-ש מתעקשים, חזה אווז או פסטרמה

בצל קצוץ דק

שן שום קצוצה דק

ביצה

500 גרם עוף טחון

2 כפות רסק עגבניות (נשתמש בכף בהתחלה וכף בסוף)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות פירורי לחם

כף שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

קוצצים את הפנצט'ה לקוביות קטנות, ומטגנים (בלי שמן) במחבת עד שהשומן מופרש. מוסיפים את הבצל עד שהוא מתרכך, ואח"כ את השום חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.

מניחים את הלחם בקערה ומטביעים אותו בחלב למשך 5 דקות. סוחטים משאריות החלב ושופכים את החלב.

שוברים את הביצה לקערה וטורפים אותה מעט. מוסיפים את הבשר, כף אחד מרסק העגבניות, הפטרוזיליה, תערובת הפנצ'טה ופירורי הלחם. לשים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים בקערית את כף הרסק שנותרה ואת שמן הזית. מורחים מעט מעל כל כדור. אופים בתנור שחומן מראש ל-200 מעלות 20-25 דקות, עד שהכדורים שחומים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת