00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

פתיתים כמו שמעולם לא הכרתם

כל מי שגדל בארץ בתור ילד ולא דחפו לו פתיתים מגיל 0, שיצביע. דחפו היא אולי לא המילה הנכונה כאן, כי אני אישית מתה על פתיתים! למרות שאני מרגישה שלאחרונה הם כבר לא מה שהם היו פעם, אולי כי קצת נמאס לי לאכול כל הזמן אותו דבר (פתיתים עם בצל מטוגן, הרבה מים יחסית, מלח וגריל עוף. תנסו, זה טעים)? בכל מקרה, כשראיתי את המתכון הבא בבלוג Smitten Kitchen, ידעתי שאני חייבת להכין אותו. רק אנשים שלא חיו אף פעם בישראל יכולים להתלהב ככה מפתיתים, או Israeli Kuskus כפי שהוא נקרא בחו"ל. אגב, בשלושת החודשים שהייתי בנורבגיה, אני יכולה להגיד בוודאות שגם לאחר חיפושים קדחתניים לא הצלחתי למצוא שם פתיתים, עד ששלחו לי מהארץ (עד כדי כך), אז אם למישהו פה בא לעשות איזו יזמות ולהתחיל לשווק שם פתיתים, דברו איתי.

המתכון שתיכף אראה לכם - פתיתים עם עגבניות צלויות, זיתים ועשבי תיבול - נכנס לקטגוריית ה"מסובך, אבל לא עד כדי כך". דרושה השקעה קלה כדי להכין אותו, והוא גם לוקח זמן. מה שכן - הוא בהחלט יכול לבוא על תקן של תוספת מרשימה וחגיגית, בכל ארוחה, אז אני עדיין ממליצה מאוד לנסות אותו.

ועוד דבר אחרון וקטן לפני שאני ניגשת לעניינים - הפוסט הזה, וגם הבא, מוקדשים לנטלי, שהתלוננה שיש יותר מדי קינוחים ולא מספיק אוכל בבלוג. יש לך מזל שאני אוהבת אותך.

המרכיבים:

לעגבניות הצלויות

קופסת עגבניות שרי תמר (אם לא מצאתם, כל סוג אחר יתאים גם)

3 שיני שום לא קלופות

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מים פושרים

כף מיץ לימון סחוט טרי

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

לפתיתים

3/4 2 כוסות מים עם כפית מלח

1/4 2 כוסות פתיתים (במתכון הזה כדאי להשתמש בקלאסיים העגולים "קוסקוס")

כף שמן זית

1/2 כוס זיתים שחורים איכותיים, מגולענים וקצוצים

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

3 כפות נענע טרייה קצוצה

כפית טימין טרי קצוץ

ההכנה:

מתחילים מהעגבניות הצלויות: מחממים תנור ל-125 מעלות.

חוצים את העגבניות לאורכן, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם הצד החתוך כלפי מעלה. מניחים בתבנית גם את שלוש שיני השום (לא לקלף!).

מכניסים לתנור עד שקצות העגבניות מתחילות להתכווץ (אצלי זה לקח שעה). מוציאים ומניחים להתקרר.

בזמן שהעגבניות מתקררות מתחילים להכין את הפתיתים. מרתיחים את המים והמלח, ומוסיפים לתוכם את הפתיתים. מערבבים מדי פעם ומבשלים עם מכסה עד שהפתיתים מתרככים. המטרה בבישול הזה היא לגרום לפתיתים לספוג יותר מים מכרגיל כדי שהם לא יידבקו. מעבירים את הפתיתים לקערה ונותנים להם להצטנן מעט, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

בשלב הזה, נחזור לתבנית העגבניות - מוציאים את שיני השום מהתבנית, מקלפים (לא ממש מקלפים, יותר מועכים את השום הרך מתוך הקליפה לתוך קערה קטנה או מיכל של בלנדר). מוסיפים את שמן הזית, המים, הלימון והתבלינים, וחצי כוס מהעגבניות הצלויות. מעבדים למחית בבלנדר (אני עשיתי את זה עם בלנדר סטיק).

עכשיו מגיע החלק הכיפי - מוסיפים לפתיתים שבקערה (זוכרים? הנחנו אותם שם להתקרר) את עשבי התיבול, הזיתים, כף השמן והרוטב שזה עתה טחנו במו ידינו, ומערבבים.

בסוף בסוף, מוסיפים את העגבניות הצלויות ומערבבים בעדינות כדי לא למעוך אותן. הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר (אפשר גם למחרת אחרי חימום קצרצר במיקרוגל). אני וגילי (תודה על העזרה חמודה!) אכלנו את הפתיתים ליד קציצות עוף אפויות עם פנצ'טה.

קצר ולעניין:

המרכיבים:

לעגבניות הצלויות

קופסת עגבניות שרי תמר (אם לא מצאתם, כל סוג אחר יתאים גם)

3 שיני שום לא קלופות

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מים פושרים

כף מיץ לימון סחוט טרי

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

לפתיתים

3/4 2 כוסות מים עם כפית מלח

1/4 2 כוסות פתיתים (במתכון הזה כדאי להשתמש בקלאסיים העגולים "קוסקוס")

כף שמן זית

1/2 כוס זיתים שחורים איכותיים, מגולענים וקצוצים

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

3 כפות נענע טרייה קצוצה

כפית טימין טרי קצוץ

ההכנה:

לעגבניות הצלויות: חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה. מניחים גם את שיני השום בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-125 מעלות למשך כשעה, עד שקצות העגבניות מתכווצים מעט. מניחים להתקרר.

לאחר שהתקררו מעט, מועכים את תוך שיני השום לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (שמן זית, מין, לימון ותבלינים) וחצי כוס מהעגבניות הצלויות. מעבדים לרוטב חלק.

לפתיתים: מרתיחים את המים עם המלח, ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים כדי למנוע הידבקות של הפתיתים לעצמם, ומבשלים עם מכסה עד שהפתיתים רכים. מעבירים לקירור בקערה ומערבבים מדי פעם, שלא ידבק. כשהפתיתים התקררו מעט, מוסיפים את שמן הזית, עשבי התיבול, הזיתים והרוטב שהכנו ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר העגבניות ומערבבים בעדינות כדי שלא ימעכו. אוכלים בטמפרטורת החדר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת