33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

רגע מתוק מנחם ובחוש.

"מתוק לו מתוק לו...." שר לו יגאל בשן, פעם, פעם, מזמן.

אז מה הסיפור שלנו עם המתוק הזה?

מסתבר כי הוספת סוכר לכל מוצר גורמת לו (למוצר), להיות טעים יותר לכל יצור עם בלוטות טעם כמו שלנו.

כל זאת בגלל שהאבולוציה אירגנה אותנו כך שנצרוך מזון עתיר אנרגיה. כל אחד מאיתנו יכול לבדוק זאת בחיי היומיום שלו (טוב, כמעט כל אחד...), כשמגישים לנו מזון שקורמל בסוכר, או אוכל סיני שהוקפץ ברוטב מתקתק, או למשל, תבשיל קדרה המכיל סילן/דבש, חלות מתוקות ולחמניות מתקתקות, כל מאכל המועשר במתוק מתוק הזה, נעשה לנו טעים הרבה יותר ואיכשהו מתברר שבעקבות מתיקותו, אנו גם אוכלים ממנו בכמות גדולה יותר.

בקיצור, זה לא שאנחנו אשמים, העיניין מוטבע בנו, בגנים האבולוציונים.....

תרבות השפע גם היא, ממש אשמה: היא מציעה לנו שפע של מתוק זמין, בכל המנות: ממנות פתיחה, דרך מרקים (מרק כתום למשל) , מנות עיקריות עם בשרים ועד כמובן לקינוחים.

אין לשכוח שכל הזמן קמות עוד ועוד חנויות ומעדניות המתמחות במתוקים כמו חנות מתמחה לסוכריות, חנות לעוגות ועוגיות, חנות לשוקולד, חנות לריבות מרציפנים ועוד המון מוצרים מתוקים מתוקים.  

הנה לפנינו עוד אשמים, בעלי העסקים!

כן, יש כאלה מין אנשים, שרק שמעו על הטבע והאבולוציה, הוסיפו לכך את תרבות השפע ויצא להם חנות מתוקה ממש מול מקום העבודה.... או בדרך הביתה....

אנחנו אשמים?!

ואנחנו... בסך הכל צרכים פה ושם איזה רגע קטן מתוק (טוב, לא תמיד קטן) .....

המתוק,  הפך להיות למנחם האולטימטיבי.

ולא, אין לי שום דבר נגד....

ולא, אני לא מהמכורים...... הכבדים.....

ממש, סתם בא לי לפנות לו קצת זמן.....

כל זה, כי היו לי לגמרי במקרה, שתי בננות גדולות בשלות בשלות, שמשום מה ,לא כל כך בא לי להשליך אותן בעוד שניה לפח.

במקום, החלטתי, שעדיף לבחוש מהם רגע מתוק ומנחם, בעיקר בתקופה שכל נחמה, מוזמנת בברכה.

רגע מתוק מנחם ובחוש או עוגת בננות וטחינה

מצרכים

2-3 בננות בשלות ומעוכות

1/3 כוס חלב

1/2 כוס טחינה

כוס ורבע קמח תופח

כוס סוכר

2 ביצים

100 גרם מחאה מומסת

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים יחדיו.

להעביר לתבנית מאורכת או כמו במקרה שלי, תבנית עם חור, משומנת.

לאפות 35 עד 40 דקות בתנור שחומם לו ל180 מעלות (לבדוק את העוג העם קיסם לפני שמוצאים מהתנור).

וטה.....דם

יש לכם רגע מתוק, מנחם ,שנבחש ועג לעוגה.

עוגת בננות וטחינה

ועוד מבט ...אחרון

מהצד....

טיפ'טן - סטיביה - צמח שעליו מתוקים.מוערך כמתוק פי 300-200 מסוכר, סטיביה יכול לשמש תחליף לממתיקים טבעיים אחרים. אין בו קלוריות, הוא משפיע מעט, אם בכלל, על רמות הסוכר בדם. ניתן לגדלו בעציץ.

מתוק נוסף....

בהשראת האתר הזה

-/http://www.crafts-for-all-seasons.com/lamb-craft.html

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת