00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

שיפודי סינטה יקיטורי

שיפודי סינטה יקיטורי

אתמול סיפרתי לכם על הבחינה המעשית שלי ב- עושים בישול.
קיבלתם את המתכון של המנה הראשונה שהכנו לבחינה והיום תקבלו את המתכון השני שהוא בעצם המנה העיקרית.


ברמת העיקרון המנה קיבלה שבחים רבים על הטעם והפרזנטציה, אבל האינטליגנט שעליו סיפרתי אתמול עשה פויילשטיקים בלתי צפויים שהורידו לנו נקודות.
כן, אני מדברת על דרגת הצלייה של הבשר.
כתבתי כבר אתמול שעם בשר לא משחקים.
לכל נתח יש דרגת צלייה שאסור לעבור אותה, והוא, הטמפיט הגדול עשה את כל מה שלא היה צריך .

מעבר לזה ביקשנו מהאינטליגנט שיצמצם את הרוטב בעודנו עובדות על ההכנות למנה האחרונה שלנו, והוא, כפרה עליו מאוד צמצם וצמצם וצמצם עד שלא נותר כמעט מה לצמצם.
למזלו ועוד יותר למזלנו באה לעזרתנו רותי, האישה הכי מקסימה בעושים בישול שכששמה לב שאני אוטוטו פורמת לטמפיט את הצורה הפשילה שרוולים והמציאה לנו רוטב בכלום זמן.
אין לי מושג מה היא שמה שם , אבל הרוטב יצא אלוהי.
כנראה שלמלאכים יש תבלינים סודיים ....



אז כן, לא הלך לנו  קל עם המנה הזו ולמזלנו המתכון עצמו והפרזנטציה חיפו על הפאדיחות של זה שאומר "אוכל אזייאתי" במקום אסיאתי ומוציא את כולנו מהדעת.
ואגב, תזכרו את השם של רותי כי עוד אספר לכם עליה בהמשך...

בסופו של דבר - קיבלנו את המקום השני וכמה שזה מאכזב- מקום שני מתוך 4 זה גם משהו.... (אגב, אלו שהגיעו למקום הראשון נתנו משהו מאוד פשוט ולא מושקע, אבל דרגת הצלייה של הנתח שלהם הייתה מושלמת וזה מה שהכריע את הכף, אמרתי לכם שהנושא הזה חשוב...).

בכל מקרה- אם אתם בעניין של אירוח ובא לכם על מנת רושם- לכו על המנה הזו שלנו  בגדול. היא טעימה מאוד, מרשימה מאוד ואין אחד שיישאר אדיש , רק מה- הקפידו על מה שצריך.
אפרופו הקפדה- חובה לוודא  שקוביות הבטטה תהיינה נגיסות (לא רכות מדי, אבל לא קשות) ואותו דבר עם השעועית הירוקה. אם יוצא לכם למצוא שעועית עדינה טרייה- רוצו על זה, אבל גם קפואה תעשה את העבודה.



לגבי אבקת הפטריות המיובשות : אני טוחנת בתרמו מיקס תערובת פטריות מיובשות לרמת אבקה וזה מעניק טעם פטרייתי משגע לכל מנת פטריות. אם אין לכם תרמומיקס נסו לטחון את זה במטחנת קפה או אולי במעבד מזון רגיל. זה יותר מסתם מומלץ להחזיק כזאת אבקת תיבול ארומטית בבית.

מה עוד? מה עוד?
אה, הרבה זמן לא התנצלתי אז- אני שוב מתנצלת על איכות התמונות, זה מה שקורה כשהצלמת הבלונדינית לא טורחת להסתכל אם התוכנית שעמה היא מצלמת מתאימה (או שלא) לתנאי השטח (הכיתה)...


זהו.

כעת בואו נעבור למתכון :



שיפודי סינטה יקיטורי


חומרים לשיפודים:

600 גרםסינטה חתוך לקוביות 16 קוביות

פלפל אדום חתוך לקוביות

פלפל צהוב חתוך לקוביות

פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

5 פטריות שיטאקי שלמות  מיובשות מבושלות במרינדה (65 מ"ל מים, 1/2 כף סויה, 13 גרם סוכר, 85 מ"ל סאקה) 40 דקות.


מרינדה

2 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 פרוסות ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

6 כפות יין אדום


תוספת:


אורז:

1 כוס אורז

3/4 1 כוסות מים

1 כפית מלח

2 כפות שמן

פטריות:

1/4 חב' פטריות חורש קצוצות

1/4 חבילה פטריות שי מג'י

1/4 חב' פטריות אנוקי

1/4 חבילה פטריות שמפיניון

2 שיני שום כתוש

שמן זית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

טוגראשי

צ'ילי גרוס

מעט תערובת פטריות מיובשות טחונה בתרמו מיקס לרמת אבקה


שעועית ירוקה

125 גרםשעועית ירוקה טרייה

1/2 כפית שמן קנולה

שן שום כתוש

1/4 כוס יין אדום

1/2 כף רוטב סויה

1/2 כפית משחת מיסו כהה

1/2 כפית רוטב וסצ'סטר

מעט דבש

פלפל שחור

שומשום קלוי לקישוט (אפשר לשחק עם שומשום שחור- ירוק ולבן)

נבטי חמניה לקישוט


כלים להגשת המנה:

 4 צלחות מרובעות שקופות, 4  רינגים עגולים, 8 שיפודי יקיטורי.


אופן ההכנה:

1. מנקים את הסינטה וחותכים לקוביות שוות בגודלן.

2. חותכים פלפלים לקוביות בגודל 2 ס"מ.  חותכים בטטה לקוביות בגודל 2 ס"מ ומבשלים למחצה .

3. משפדים על שיפוד יקיטורי קובית סינטה, קוביות של שלושת הפלפלים, קוביית בטטה ושוב קובית סינטה.

4. מערבבים את כל חומרי המרינדה.

5. משרים את השיפודים במרינדה כשעתיים במקרר.

6. מערבבים את כל חומרי המרינדה לפטריות ומבשלים לריכוך. מצננים.

7.  מבשלים את האורז – פילאף.

8. במקביל – חולטים את השעועית במי מלח, מצננים במים קרים, מסננים ומייבשים.

9. מחממים גריל בתנור.

10. צולים 3 דקות  כל צד לקבלת נתחים מדיום.

11. במקביל - מכינים את הפטריות – במחבת עם שמן זית וחמאה מקפיצים הפטריות (קודם פטריות חורש, אח"כ מוסיפים שמפיניון  ושי מג'י ולבסוף פטריות אנוקי לזמן קצר ביותר). ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את השום הקצוץ, הטוגראשי והצ'ילי הגרוס. מקפיצים לעוד דקה ומכבים את האש.

טוחנים את הפטריות המיובשות בתרמו מיקס לרמת אבקה ומוסיפים מעט אבקה לתערובת.

12. מכינים את השעועית – מקפיצים את השעועית עם יתרת החומרים.

13. מרתיחים את יתרת המרינדה ומצמצמים מעט.

14. מסדרים את המנה – בתוך רינג מסדרים את האורז, עליו פטריות ומעל שעועית ירוקה. מוציאים את הרינג. מוסיפים גבעת נבטים ומפזרים שומשום לקישוט. מניחים 2 שיפודים על כל צלחת. יוצקים את הרוטב על השיפודים.

זהו.


יאללה, אני מאחלת לכולכם יום מושלם.

נצלו את היום הזה כמו שצריך, אל תתנו לו לחלוף ביעף.

יום שעובר לא חוזר, אז שיהיה לכולנו בוקר טוב וגשם של זהב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת