00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

אצבעות טעמי ביתיות - ללא אפיה!

בבלוג (הנהדר) בצק אלים יש מתכון נהדר לא פחות לריבועי טוויקס. את הריבועים האלה הכנתי בעבר (מצטערת, זה היה בכמה חודשים שלא היה לי כוח לצלם את מה שאני מכינה...) והם היו מעולים ונחטפו במהירות (אפילו כמה חשופיות מאושרות בחצר של אור נהנו מהם, ותודה למי שהשאיר את הקופסא פתוחה). הריבועים האלה נתנו לי השראה להכין אצבעות טעמי, שהאמת? יצאו אפילו יותר טעימות מהטוויקסים, והן אפילו ללא אפיה! אם אתם מתכננים ללבוש בגד ים בקיץ הקרוב, אולי כדאי שתוותרו על ההכנה כי פשוט אי אפשר להפסיק לאכול מהן...

ואם בכל זאת החלטתם להכין, כדאי שיהיה בבית:

(לתבנית 23*17)

לתחתית

200 גרם שוקולד חלב (אני קניתי בטעות 100 חלב ו100 חלב במילוי נוגט, יצא סבבה לגמרי)

40 גרם חמאה

2 כוסות פצפוצי אורז (אם אתם גרים בתל אביב במקרה, וותרו מראש על AMPM, טיב טעם והדראגסטורים למיניהם. מצאתי רק בשופרסל שלי)

לקרמל (ותודה לבצק אלים)

פחית חלב מרוכז (400 גרם) - דווקא את זה יש בכל סופר

3 כפות סוכר חום

90 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

לשכבת השוקולד

200 גרם שוקולד מריר

40 גרם חמאה

 

מתחילים מהכנת התחתית. שוברים את השוקולד ומניחים בקערה עם החמאה. מכניסים למיקרוגל לפולסים של 30 שניות כל פעם, מוציאים ומערבבים. ממשיכים ככה עד שהשוקולד נמס לגמרי (לוקח כדקה וחצי).

מוסיפים לשוקולד המומס את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עם כף עד שכל הפצפוצים נטמעים בשוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית (לא צריך לשמן). משטחים לשכבה אחידה ומהדקים בעזרת גב הכף.

מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה. בינתיים אפשר להוריד את בקבוקי הפלסטיק שצברתם בחודשיים האחרונים למִחזוּר, זה כבר מוגזם לגמרי!

אחרי חצי שעה, כשהתחתית שלנו כבר התקשתה, אפשר להתחיל להכין את הקרמל.

שופכים את החלב המרוכז לסיר קטן, ומוסיפים את החמאה, הסוכר החום ותמצית הוניל. מניחים את הסיר על אש גדולה ומביאים לרתיחה.

כשהחמאה נמסה לגמרי והתערובת מגיעה לרתיחה, צריך לתת לה לבעבע עוד 3-4 דקות על אש גדולה תוך כדי ערבוב תמידי. זהירות שלא יישרף!

הקרמל מוכן כשהצבע שלו מכהה קצת. מוציאים את התחתית הקפואה מהפריזר ושופכים עליה את הקרמל. מנענעים את התבנית כדי שכל התחתית תהיה מצופה במידה שווה בקרמל.

מכניסים שוב למקפיא לחצי שעה עד שהקרמל מתקשה יחסית (הוא לא יהיה קשה-קשה אף פעם, צריך רק שיגיע למרקם מספיק מוצק כדי שהשכבה הבאה לא תתערבב איתו).

אחרי חצי שעה, ממיסים במיקרו את השוקולד המריר והחמאה (באותה צורה שהמסנו את השוקולד לתחתית). מורחים את השוקולד על שכבת הקרמל (אחרי שהוצאנו אותה מהפריזר). השוקולד יהיה מאוד סמיך וקצת קשה למרוח אותו, רצוי להיעזר במרית גדולה. אם צריך להפעיל קצת כוח כדי למרוח יש להיזהר שלא תערבבו לתוך הקרמל... אנחנו רוצים לשמור על שכבות יפות.

תתפלאו, אבל זהו! עכשיו מעבירים את התבנית למקרר לכמה שעות, עד שהכל מתייצב, ואח"כ חותכים לאצבעות ושומרים בקירור.

 

קצר ולעניין

המרכיבים:

לתחתית:

200 גרם שוקולד חלב

40 גרם חמאה

2 כוסות פצפוצי אורז

לקרמל:

פחית חלב מרוכז (400 גרם)

3 כפות סוכר חום

90 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

לשוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

40 גרם חמאה

ההכנה:

מכינים את התחתית: ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל. אחרי שהשוקולד נמס מערבבים עם פצפוצי האורז ומשטחים בתבנית 17*23. מהדקים בעזרת מאחורה של כף, ומקפיאים חצי שעה.

מכינים את הקרמל: שמים את כל החומרים בסיר מעל אש גדולה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 3-4 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהקרמל מכהה. שופכים על התחתית הקפואה ומנענעים את התבנית כדי שהקרמל יתפזר בצורה שווה. מקפיאים שוב לחצי שעה.

מכינים את שכבת השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל ומורחים בעזרת מרית על הקרמל שהתקשה בינתיים.

מעבירים לקירור של מס' שעות וחותכים לאצבעות. שומרים בקירור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת