88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ככרות לחם מבצק שמרים

 

מצרכים ל-4 ככרות לחם בתבניות אינגליש קייק

 

מצרכים

 1 קילו קמח

4 כפות סוכר

כף וחצי מלח

1 ביצה

1 אבקת אפיה

2 כפות שמרים יבשים (ארוזים בואקום)

מים – להתחיל עם 2 כוסות וללוש עד כמה שהבצק סופח

 

 

אופן ההכנה

 

לתוך קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים לקמח המנופה, סוכר, שמרים, וללוש. 

מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, תוך כדי לישה להוסיף את הביצה. בשלב זה להוסיף את המלח. 

לישה ביד: להכניס לקערה את המצרכים לפי הסדר הנ"ל וללוש. אם חסר קמח, מוסיפים מעט כל פעם. 

הבצק צריך להיות דביק אבל לא יותר מידי

 

מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה כשבמהלך השעה יש ללוש הבצק פעמיים.

 

לאחר שהבצק תפח פעמיים, מחלקים את הבצק ל-4.

 

פותחים את הבצק, מורחים מחמאה, מקפלים, ויוצרים גליל באורך של תבנית חד פעמית, אינגליש

קייק, הגליל לא חייב להיות באורך של התבנית, אצלי יצאו קצת יותר קצרים.

 

למרוח ביצה, לפזר שומשום או קצח, או גם וגם ולהניח לתפיחה נוספת של שעה

 

לאפות ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בין 20 דקות לחצי שעה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת