00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

5 פיצריות בתל-אביב

01/06/2010
פיצות גורמה הפכו בשנים האחרונות לאחד הטרנדים הלוהטים בגזרת האוכל התל-אביבית. פיצריות בוטיק צצות בעיר כפטריות כמהין אחרי הגשם – והזמנת פיצה מהרשתות התעשייתיות נחשבת כיום לאקט נלוז ראוי לגנאי.

 

מצד אחד מדובר בשינוי מבורך. הפיצריות החדשות משתמשות בחומרי גלם איכותיים יותר, גבינות משובחות, תוספות יצירתיות, בצקים מיוחדים ועוד. מצד שני הרצון לחדש גורם לפעמים לתופעה של יצירתיות יתר. נתקלתי כבר בלא מעט פיצות "מחופשות", כאלה שקשה היה למצוא את הזיקה בינן לבין המאכל המקורי האהוב.

 

בעת האחרונה התעורר בי צורך לאכול פיצה כמו פעם. בלי גבינה כחולה, בלי פטריות כמהין, בלי קרם בטטה, בלי ביצה. פשוט פיצה רגילה עם רוטב עגבניות, מוצרלה – ופה ושם אולי עם איזה תוספת קטנה. ביקרתי במספר פיצריות תל-אביביות "רגילות", כאלה שרחוקות מאור הזרקורים. רובן היו פה לפני טרנד פיצות הגורמה – ורובן יישארו פה גם אחרי. להלן הרשמים ממסע קולינארי זה (מהציון הנמוך לגבוה):

 

Beta Pizza, הרצל 12, תל-אביב

 

בטא פיצה הוקמה בשנת 2004 על פינת הרצל-לילנבלום. בשעות הצהריים מושך המקום את אנשי העסקים של הסיטי – ובשעות הלילה את בלייני האזור. באתר הבית נכתב כי משתמשים כאן בחומרי גלם איכותיים בלבד: בצק טרי, רוטב עגבניות מעגבניות מאיטליה, 100% מוצרלה של גד, 100% תוספות טריות וכו`. נשמע מבטיח, נכון? אז זהו שלא.

 

הזמנתי פיצה אישית שחולקה לשני חצאים: האחד מרגריטה והשני פסטו ופלפלים (32 ₪).

 

המרגריטה היתה משעממת לחלוטין. הבצק אמנם היה דק וחביב בטעמו, אך הרוטב היה בנאלי והוגש בקמצנות. בנוסף לכך הכילה הפיצה מעט מאוד גבינה. חצייה השני היה מוצלח וצבעוני יותר. לפסטו היתה נוכחות נעימה – והפלפלים הקלויים הוסיפו טעם ומרקם מעניין. התוספות חיפו במשהו על טעמה הבסיסי חסר המעוף של הפיצה.

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

 

Philippe, קרליבך 20, תל-אביב

 

Philippe היא עוף מוזר. זוהי פיצרייה המגישה "פיצה צרפתית על גחלים". כן קראתם טוב – פיצה צרפתית. נתקלתי כבר בפיצה איטלקית, אמריקאית, ארגנטינאית – אך טרם שמעתי על פיצה צרפתית. מאידך, בכל פעם שצרפתים מתעסקים באוכל, מוטב לקחת אותם ברצינות.

 

 

המקום בבעלותו של פיליפ, בחור צרפתי, שעלה לארץ לפני מספר שנים. באתר הבית הוא מתואר כך: "מוסיקאי שגדל בעיירה קטנה בהרי האלפים הצרפתיים. את ילדותו העביר בהרים המושלגים, כשהוא חי ונושם את הטבע במלוא עוצמתו. הוא הביא את אהבתו הגדולה למוסיקה וטבע אל הפיצרייה". הקיץ הישראלי הוא אמנם הדבר הרחוק ביותר שיש מהרי האלפים המושלגים, אך החיבור בין פיליפ למזרח התיכון בהחלט עורר את סקרנותי.

 

הזמנתי פיצה סיציליאנית אישית (46 ש"ח). היא הכילה רוטב עגבניות, מוצרלה, אנשובי. הבצק היה דק ופריך, אך הטופינג היה אנמי לחלוטין. הגבינה ורוטב העגבניות לא טמנו בחובם שום בשורה מיוחדת. פיצה שלאחר הסלייס הראשון כבר השתעממתי לאכול אותה.

 

 

בנוסף הזמנתי פיצה משפחתית שחולקה לשני חצאים: האחד מרגריטה והשני עם תוספת פפרוני (58 ש"ח). גם המנה הזאת סבלה מאותה רעה חולה: חוסר טעם. הבצק אמנם היה מוצלח – אך התקשה "לסחוב" לבדו. כמו כן היה משהו מוזר בצורתה האליפטית והלא עגולה של הפיצה.

 

 

פיצה רוסטיקה:

 

עם כל הרצון הטוב לפרגן לפיליפ, משהו אצלו פשוט לא עובד. איך אומרים "לא טוב" בצרפתית?

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

 

פיצה Fino, בן יהודה 169, תל-אביב

 

פיצה פינו נוסדה בשנת 1984 – נתון מרשים כשמדובר בגזרת האוכל התל-אביבית ההפכפכה וחסרת הרחמים. באתר המסעדה כתוב כי כאן הוגשה הפיצה "על לבנים" הראשונה בישראל. בקיץ, כשהולכים בבן יהודה שטראסה, רואים פה עשרות רבות של תיירים צרפתים הממלאים את המקום. בשאר עונות השנה מתבסס המקום על קהל קבוע ונאמן.

 

 

הזמנתי פיצה זוגית עם תוספות של אנשובי ופטריות (58 ₪).

 

 

הבצק היה טעים ודק, גבינת המוצרלה היתה חביבה, התוספות היו סטנדרטיות. פיצה טובה אך חסרה לה האיכות הממכרת.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

IL Pizzaiolo, בן יהודה 122, תל-אביב

 

איל פיצאיולו היא פיצרייה קטנה, שנפתחה בשנת 1997 (פיצאיולו באיטלקית הוא אופה הפיצות). למרות שהיא שוכנת בבן יהודה, אחד הרחובות הסואנים והמפויחים בתל-אביב, על השלט בכניסה כתוב: "כאן זה גן עדן". סניף שני פועל ברחוב דיזינגוף.

 

 

הזמנתי פיצה זוגית (69 ₪), אותה ביקשתי לחלק לשני חצאים: נפוליטנה (רוטב עגבניות, פלחי מוצרלה, עגבניות, זיתים שחורים ובזיליקום) ואנשובי (רוטב עגבניות, מוצרלה, רצועות אנשובי ועגבניות).

 

 

הבצק היה דק, התפצח בקצוות וניכר כי מדובר במוצרלה איכותית. ובכל זאת הפיצה התקשתה להתרומם. היא היתה חביבה, אך חסר לה ה- Kick שירים אותה.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

ג`יוזפה, ויטל 3, תל-אביב

 

ג`יוזפה היא סוג של סוד שמור בפלורנטין. המקומיים מכירים אותה היטב – אך מחוץ לשכונה רק בודדים שמעו עליה. ככל הידוע לי, נכון למאי 2010, אף גורם רשמי בתקשורת הכתובה או האינטרנטית מעולם לא דיווח עליה. זהו מקום קטן מאוד: 2 שולחנות בלבד המתאימים לזוג - ושאר מקומות הישיבה הם על הבר. בשעות הערב נכנסים לכאן לקוחות ללא הפסקה, אוכלים סלייס – וממשיכים הלאה בדרכם. האווירה היא של פיצרייה שכונתית אמיתית.

 

 

הזמנו פיצה שחולקה לשני חצאים: מרגריטה ופטריות (64 ₪). הבצק היה נהדר, פריך, דק (אך לא דקיק) – ורוטב פסטו נמרח בעדינות קרוב לשוליו. רוטב העגבניות היה טעים, אך את עיקר ההצגה גנבה הגבינה. מדובר בתערובת גבינות דומיננטית ואיכותית במיוחד, המוגשת ביד נדיבה. היא נותנת לפיצה טעם שונה ומובחן. צמרמורת קלה של עונג עברה בי כשאכלתי את הפיצה האלוהית הזאת.

 

 

בנוסף הזמנו חצי ארטישוק חצי תרד-בולגרית (70 ש"ח).

 

 

כמו כן הזמנו חצי בולגרית חצי פטריות (66 ש"ח).

 

 

שתי הפיצות הללו היו מ-ד-ה-י-מ-ו-ת !

 

כל ניסיונותיי לברר מה מכילה תערובת הגבינות לא התקבלו בעין יפה ע"י הבעלים. זהו כנראה הסוד השמור של המקום. חסרונה היחידי של המנה הוא בעובדה שרוטב העגבניות קצת נעלם בדומיננטיות המסעירה של הגבינה. פרט לכך זוהי פיצה מושלמת, שעומדת בכבוד עם כל פיצה אחרת שאכלתי - כולל באיטליה. מפתיע שמקום כה איכותי מצליח לשמור על אלמוניות מוחלטת. אולי הדבר נובע משעות העבודה הלא שגרתיות: הוא נפתח רק בשעות הערב, סגור לחלוטין ביום שישי - ונפתח שוב רק במוצ"ש.

 

עם כל הכבוד לפיצות הגורמה התל-אביביות המיוחצ"נות, ג`יוזפה היא היא ליגה אחת מעליהן. מדובר בפיצה הטובה בישראל – לא פחות מכך. התלבטתי אם לצאת בהצהרה כה חד-משמעית, שכן אינני רוצה שהמונים יגדשו אותה – וחלילה יגרמו לירידה ברמתה. זוהי פנינה אמיתית, מהסוג שכבר קשה מאוד למצוא כיום בארץ.

 

ציון: 5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 23/06/2011:

לאחרונה אכלתי בג`יוזפה פיצה שחולקה לשני חצאים: האחד ארטישוק והשני פטריות. הפיצה היתה מדהימה – ולא נותר לי אלא להמשיך לתהות כיצד המקום המופלא הזה עוד לא התפרסם ברבים.

 

 

 

כמו כן הזמנו פיצת זיתים-פטריות:

 

בנוסף הזמנו פיצת אנשובי-פטריות:

חצי ברוקולי-עגבניות וחצי פטריות: 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת