11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגות שמרים-קראנץ במילוי שוקולד

אני רוצה לשתף אתכם בחווית ההכנה של אחת העוגות האהובות עלי ביקום!!! עוגת שמרים!
אמנם את אחד החלקים הכיפיים בהכנה לדעתי, שזה הלישה-עושה אהוב ליבי הקיצ'נאייד שלי אבל גם למלא את הבצק המדהים הזה בממרח שוקולד השחר, שוקולד לבן ואבקת נוגט זו גם חוויה כיפית-ואני בכלל לא מדברת על הריח המשגע שיש לעוגה הזו כשהיא בתנור. יעידו גם דיירי הבית אשר סולדים מעוגות ודברי מתיקה שאת הריח הזה הם מוכנים לסבול כל יום. (אין כמו ריח של עוגת שמרים בתנור-לא מצאתי ריח מתוק עדיין שמתעלה על הריח הזה, מי שמצא מוזמן לשתף).
במתכון הבסיסי של הבצק עצמו השתמשתי במתכון בצק שמרים של קרין גורן המדהימה מתוך ספרה סודות מתוקים 1. 
מרכיבים:
 קילו קמח-אני משתמשת בשטיבל כחול מתוך הרגל.
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה 
4-3 כוס חלב פושר (180 מ"ל)
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
2 שקיות סוכר וניל-20 גרם. (במתכון כתוב אחת בגלל שאני אוהבת את הטעם אני מוסיפה 2).
למלית במקרה הזה: (יש עוד המון סוגי מילויים-זו הקלה ביותר לדעתי)
שוקולד השחר (לפחות 3/4 קופסא קטנה)-אתם מוזמנים להוסיף-להפחית לפי הטעם
שוקולד לבן מגורד- 100 גרם
אני השתמשתי גם בקצת אבקת נוגט שקניתי בחנות שמתמחה באפייה. (זה ממש לא הכרחי-אבל יכול לשדרג מאוד את הטעם)
2 שקיות סוכר וניל
לזיגוג:
ביצה אחת
חצי כוס חלב


אופן הכנה:
-במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. (השיטה שלי היא לשים חלק מכמות הקמח באמצע אני שמה את השימרית ומעליה מכסה עם עוד כמות של קמח-תשאירו קצת קמח לשלבים אחרונים של הלישה במקרה והתערובת תצא נוזלית מדי)
-ממיסים חמאה ומערבבים אותה עם החלב והשמנת החמוצה לקבלת תערובת פושרת.(אל תבהלו אם התערובת לא נראית חלקה ואף נראית קצת צמיגית ועם גושי חמאה-זה קרה לי ועדיין העוגה יצאה מדהים)
-מוסיפים לקמח ביצים, סוכר, סוכר וניל, מלח ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לפחות במהירות בינונית לבצק חלק, רך, ומבריק. (הבצק יהיה קצת דביק ולכן מומלץ לגעת בו בסיום הלישה עם ידיים משומנות קצת)
מכסים ומתפיחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה) אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר לילה ואז הבצק פחות דביק ויותר נוח לעבודה).
אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה. (אני מכניסה אותו לקערה ששימנתי עם ספריי שמן ומעל הבצק מתיזה קצת שמן בשביל שלא יווצרו קרומים, בנוסף אני מכסה את הקערה בניילון נצמד ומחוררת אותו עם סכין בשביל שהקערה לא תהיה אטומה לחלוטין ושהשמרים יוכלו לנשום)
אני אוהבת להתפיח אותו בחוץ על השיש-כשעה וחצי לפחות, לאחר מכן אני לשה אותו שוב-מוציאה את האויר ממנו עם ידיים משומנות ונותנת לו לתפוח עוד חצי שעה לפחות אבל הפעם בקירור-בשביל שיהיה לי יותר קל לעבוד איתו.
-מוציאים את הבצק התפוח המהמם למשטח מקומח ומתחילים לחתוך ממנו חתיכות בצק שיהפכו בסוף התהליך לעוגות שמרים טעימות.
במתכון שלה היא אומרת לחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים כך שלבסוף יוצאות 4 עוגות אינגליש קייק.
-חותכים חתיכה מהבצק מרדדים אותה על משטח מקומח לעלה דק- אני מרחתי על הבצק שוקולד השחר, גרדתי שוקולד לבן והוספתי 2 שקיקי אבקת סוכר.
לאחר שסיימתי למרוח גלגלתי את הבצק לרולדה-הכנסתי למקרר לקירור קצת בשביל שכשאחתוך את הרולדה המלית לא תתפזר.
חותכים את הרולדה לאורכה ומקבלים 2 רצועות ארוכות. מפתלים את הרצועות לצורת בורג מניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כרבע שעה.
-מורחים על הרולדות ביצה טרופה עם קצת חלב. (אני פזרתי מעל גם שקית סוכר וניל על כל רולדה בשביל  תוספת מתיקות וקראנצ'יות)
-מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כחצי שעה לפחות עד שהבצק מזהיב והעוגות תפוחות, שחומות, ריחניות ולא בצקיות מבפנים. (אפשר לבדוק באמצעות סכין)


קמח+שמרים נכנסים למיקסר


מתחילים לערבב


 מוסיפים חלב לחמאה מומסת

מוסיפים שמנת חמוצה לחמאה מומסת

מוסיפים לקמח ולשמרים ביצים, סוכר וניל, סוכר, מלח
 
מוסיפים גם את תערובת החמאה המומסת+החלב+השמנת החמוצה וממשיכים לערבב-כך נראית העיסה שהיא כבר מוכנה אחרי יותר מ-5 דקות לישה

מניחים בקערה משומנת ומשמנים גם את הבצק-ומתפיחים

לא לשכוח לכסות בניילון נצמד ולחורר אותו עם סכין


 לאחר התפיחה


מכינים משטח מקומח

חותכים חתיכת בצק ומתחילים לרדד

מרדדים

ומרדדים

מחליטים על המילוי הרצוי(במקרה הזה שוקולד השחר עם שוקולד לבן מגורד ואבקת נוגט)

בסיום מריחת השוקולד

מגרדים מעל שוקולד לבן (הוספתי גם סוכר וניל)

מתחילים לגלגל את הבצק


מסיימים לגלגל את הבצק

מקררים 10 דקות במקרר וחותכים במרכז


כך זה נראה מבפנים
כך
מתחילים ליצור צורה של בורג.

והנה לנו עוגת שמרים-לפני האפייה

מכניסים לתבניות אינגליש קייק ומורחים מעל ביצה טרופה עם קצת חלב

לפני האפייה

אחרי האפייה-אי אפשר לעמוד בפני הריח הזה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת