00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

ניוקי אחול מ-ניוקי...

זה מדהים איך לפעמים יש דברים שנשמעים כ"כ מסובכים להכנה ומפחידים, שתמיד קונים אותם רדי מייד, אבל בעצם כ"כ קל להכין אותם לבד בבית ולהגיע לתוצאות פי 1,000 יותר טעימות. ניוקי הוא אחד מהדברים האלה. אני לא אכחיש, מדובר פה בדיי הרבה עבודה, אבל אם תהיו ממש חיוביים תוכלו לראות בזה סוג של ריפוי בעיסוק... המתכון שאתן כאן הוא הכי בסיסי שיש, תרגישו חופשי לשדרג אותו בשום כתוש, עשבי תיבול קצוצים, פרמזן וכל מה שתרצו - אני אשמח לשמוע על השדרוגים שלכם! גם הרוטב פה הוא רק סוג של "הצעת הגשה" (טוב נו, האמת שהתעצלתי לרדת לסופר אז עשיתי משהו מהחומרים שכבר היו במקרר... אל תגלו!) ורצוי לאלתר גם עליו.

 

המרכיבים (ל-5 מנות נדיבות):

לניוקי:

5 תפוחי אדמה קטנים, או2-3 גדולים (סורי, שכחתי לשקול!)

ביצה

בערך 3 כוסות קמח לבן

מלח

ל"רוטב":

30 גרם חמאה

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

כף פסטו מוכן

חצי כוס חלב

מלח, פלפל שחור גרוס

כמו שאתם רואים, יקר זה לא הולך להיות...

נתחיל בבישול תפוחי האדמה. יש גרסאות שאומרות שצריך לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל, האמת שלא ניסיתי כי פשוט לא ראיתי צורך. אם בא לכם, תעטפו בנייר כסף ותאפו (עם הקליפה), אני מבשלת במים.

מנקים טוב את תפוחי האדמה, לא קולפים ולא חותכים אלא מכניסים אותם כמו שהם לתוך סיר עם מים קרים, שמים על האש ומחכים... כשהתפוחים רכים מעבירים אותם למסננת ומנערים עד שהם ממש יבשים. יבשים זו מילת המפתח פה. אם תפוחי האדמה יהיו רטובים, נצטרך להוסיף קמח מיותר שיגרום לניוקי שלנו להיות נגיסים וקשים מדי. לא מומלץ.

 

נותנים להם קצת להתקרר ומקלפים (או, אם אתם אני, מקלפים כשהם עוד לוהטים ונהנים ממגוון כוויות בקצות האצבעות..מומלץ (בחום)).

עכשיו צריך למעוך את התפוחים שלנו. מועכים במזלג, או במועך ייעודי מגניב שנראה כמו כותש שום ענקי. לא מגררים ולא מתעסקים יותר מדי באופן כללי. לא יודעת מה ההסבר המדעי אבל ככל שמתעסקים איתם יותר הם הולכים והופכים דביקים, שזה בעצם אומר שהם נרטבים, וכבר למדנו קודם שזה לא מומלץ.

 

מוסיפים ביצה ומלח (2-3 כפיות שטוחות, אם לא הוספתם פרמזן). אחרי הוספת הביצה ה"פירה" שלנו כבר הופך לקרמי, ונראה ככה:

נכון שהיה כיף עד עכשיו? מעולה, כי הגענו לשלב ה"מסובך" בתהליך הכנת הניוקי שלנו. הקמח! אמאלה!!! המטרה היא להוסיף כמה שפחות קמח, בכמה שפחות התעסקות. בפעמים הראשונות שאתם מכינים, אני ממליצה להוסיף בהתחלה 2 כוסות על הכמות שהמלצתי כאן (ופחות אם יש פחות תפוחי אדמה), ולערבב/ללוש כמה שפחות, רק עד שהקמח נטמע. אם העיסה עדיין דביקה מאוד, תוסיפו עוד קצת  קמח ותתקדמו לאט לאט... יותר מדי קמח יהרוס את הניוקי.

איך יודעים ששמנו מספיק קמח? תנסו ליצור מעין נקניק מהבצק (אפשר אפילו בתוך הקערה), אם הוא יציב ולא נדבק, אתם מוכנים לשלב הבא.

עכשיו נקמח את משטח העבודה שלנו, ונתחיל לשחק בפלסטלינה! זה הזמן שלכם לפרי סטייל - פשוט להתחיל לגלגל נקניקים מהבצק.

אם הערימה הולכת וגדלה, אין בעיה להניח את הנקניקים אחד על השני כל עוד הם מקומחים יפה משלב הגלגול...

את הצורה של הניוקי אני עושה בצורה הכי פשוטה - פשוט חותכת את הנקניקים לחתיכות, משתדלת כמה שיותר שוות בגודלן. אפשר לעשות "דוגמא" של ניוקי עם שיניים של מזלג, אבל לדעתי זה מיותר. יש גם כל מיני מכשירים מיוחדים לחיתוך הניוקי שעושים את הצורה המסורתית, אבל אנחנו פה בבלוג דל תקציב, לא לשכוח...

חמודים, לא?

עכשיו יש שתי אפשרויות - אפשר להניח על מגש מקומח ולשמור במקרר עד טיפה לפני רגע ההגשה, או להכין מייד (הם הכי טעימים כשהם יוצאים מהבישול). בכל מקרה, נרתיח סיר עם המון מים. חשוב מאוד מאוד מאוד לחכות עד שהמים רותחים לגמרי, אחרת (שוב) נקבל מרקם צמיגי ולא רצוי. כשהמים רותחים, מתחילים לבשל את הניוקי. אם הכמות גדולה (כמו במתכון הזה), חשוב להכין בחלקים ולא הכל בבת אחת. לא כדאי שהניוקי יצטופפו בסיר... קצת סבלנות, מה קרה?  אחרי שמכניסים את הניוקי לסיר עם המים (הרותחים! וכמובן שהסיר על האש, שלא יהיו אי הבנות), רצוי לתת נגיעה קלה עם כף עץ כדי שהניוקי לא ידבקו לתחתית הסיר, מה שימנע מהם לצוף כשהם מוכנים. אוי, גיליתי את ההמשך. אז באמת, כשהניוקי מוכנים הם צפים למעלה, ולכם לא נותר אלא להוציא אותם עם כף מחוררת (אקססורי אופנתי, חובה בכל מטבח!)

זהו, הניוקי מוכנים. עכשיו אתם יכולים להכין את הרוטב שאני הכנתי, או כל רוטב אחר לבחירתכם (טוב, לא ממש כל רוטב. אני לא חושבת שכל רוטב הולך כאן. לא הייתי מנסה רטבים על בסיס עגבניות. שמנת, חמאה, שמן זית... זה מה שהולך עם הניוקי).

האמת שאני קצת מתבישת לקרוא למה שהכנתי פה רוטב, אבל בכל זאת.

ממיסים חמאה במחבת עמוקה

מוסיפים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה

מוסיפים את הפסטו ומערבבים

מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס

מוסיפים את הניוקי, מערבבים ומכבים את האש. סה טו.

 

קצר ולעניין

המרכיבים (ל-5 מנות נדיבות):

לניוקי:

5 תפוחי אדמה קטנים, או2-3 גדולים (סורי, שכחתי לשקול!)

ביצה

בערך 3 כוסות קמח לבן

מלח

ל"רוטב":

30 גרם חמאה

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

כף פסטו מוכן

חצי כוס חלב

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

לניוקי - מבשלים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם, מייבשים היטב, מקלפים ומועכים עם מזלג במינימום התעסקות. מוסיפים ביצה ו2-3 כפיות שטוחות של מלח. מוסיפים את הקמח (רצוי להתחיל בכמות של כ-2 כוסות ולאט לאט את השאר) עד שהבצק מספיק יציב כדי להכין ממנו נקניקים. מתחילים "לנקנק" על משטח מקומח, וחותכים לחתיכות אחידות. אפשר לשמור על מגש מקומח במקרר עד לשלב הבישול. כדי לבשל, מרתיחים סיר גדול עם מים, ומכניסים אליו את הניוקי בנגלות, לא הכל בבת אחת. משחררים את הניוקי מהתחתית בעזרת כף עץ, ומחכים עד שיצופו למעלה. מוציאים עם כף מחוררת.

לרוטב - ממיסים חמאה במחבת עמוקה, ומוסיפים שמנת וחלב. מביאים לרתיחה, מוסיפים פסטו, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים מס' שניות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת