11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות נוטלה עם פקאן סיני

עוגיות קלילות וממש טעימות והכי חשוב לא צריך לצנן את הבצק במקרר-מוכנות תוך 20 דקות גג.
המתכון לקוח גם מהספר המצויין של בני סיידא-קופסת העוגיות שלי. (רק שבספר הוא משתמש באגוזי מלך ואני השתמשתי בפקאן סיני)
ת-ה-נ-ו!

מרכיבים:
2 ורבע כוסות קמח רגיל מנופה. (320 גרם)
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-1 כוס שמנת מתוקה (85 מ"ל)
1 חלמון
למלית:
צנצנת ממרח נוטלה קטנה
30 חצאי פקאן סיני.
תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. (אין צורך לשמן בבצק יש מספיק חמאה שדואגת שלא ידפק לנייר)
שוב פעם צילמתי את המצרכים בהשראת הבלוג הגאוני בצק אלים


אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות
-שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת סוכר, תמצית הוניל והחמאה ומעבדים לתערובת פרורית. מוסיפים את השמנת והחלמון ומעבדים לבצק אחיד (לאחר שהבצק מתחיל להתאחד במעבד מזון איחדתי את השאריות עם הידיים)
-יוצרים מהבצק 50 (?) כדורים ומניחים בתניות עם רווח של 5 ס"מ ובעזרת האגדול צרים גומה בעומק 1 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ.
-אני לא מדדתי את גודל הגומות שיצרתי וגם לא יצרתי 50 כדורים... אני חושבת שיצאו לי בסביבות ה-35 וכל מגש הכנתי בגדלים אחרים- מותר לכם לשחק עם הגודל כרצונכם.
-אופים 15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב ומצננים.
-ממלאים כל עוגייה בממרח נוטלה ומניחים מעל חצי פקאו.
-מאחסנים בקופסא אטומה ובין השכבות מניחים נייר אפייה. (לדעתי אין צורך באיכסון העוגיות נגמרות עוד לפני שמספיקים לצפות עם הפקאן)
-כל מה שנשאר זה להכין תה-קפה, להזמין חברים ולטרוף!


קמח+אבקת סוכר+וניל +חמאה

התערובת מתחילה להתאחד

איחוד שניוני עם הידיים

נוצר איחוד

יצירת עיגול

יצירת גומה

הרבה עיגולים עם גומות מוכנים להכנס תנור

מורחים נוטלה

מצפים בפקאן

עוגיות נוטלה עם פקאן סיני מוכנות לזלילה

עוגיות נוטלה עם פקאן סיני מוכנות להגיע לעבודה של ארז

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת