00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

פשטידת בצל דיאטטית

מדיי פעם כשאני חושבת שהקיץ אוטוטו בפתח אני חושבת לעצמי שהיום אני חייבת להתחיל לשמור. קצת, לא הרבה. זה אומר שאני צריכה לאכול אוכל בריא ,דיאטטתי, עם מעט פחמימות.

זה קרה לי לפני שבועיים בערך, כשעשיתי את פשטידת הקישואים והגזר הזו, וגם אתמול היה יום כזה. גבינה לבנה קראה אליי מהמקרר. התאריך תפוגה שלה חל בעוד 3 ימים. התחלתי לחפש באינטרנט מה עושים עם גבינה לבנה.  האמת היא שכמעט כל מה שמצאתי זה עוגת גבינה אבל במאות ווריאציות! לקראת הסוף מצאתי את פשטידת הבצל הזו וגם גיליתי אתר יפה שמשם לקחתי את הפשטידה.

הפשטידה יצאה טעימה מאד. בשונה מפשטידה עם שמנת מתוקה המרקם קצת כבד יותר אבל זה כ"כ זניח לעומת כמות הקלוריות שחוסכים....

אז למתכון: פשטידת בצל דיאטטית,דלה בפחמימות וללא גלוטן.

המצרכים:
תבנית פיירקס עגולה משומנת בספריי שמן

3 בצלים
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1 גביע יוגורט 3%
3 ביצים
1 כף אבקת מרק
1 כף בצל מיובש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חופן גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל הפשטידה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות .

חותכים את הבצלים לפרוסות ומפרידים לטבעות. על מחבת גדולה עם ספריי שמן מטגנים את הבצלים עד שיתרככו. מכבים את האש ומצננים קלות.


בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, היוגורט ,הביצים, הפטרוזילה,אבקת המרק והבצל המיובש לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצלים ומערבבים. יוצקים לתבנית ומשטחים.

מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת. כאן אפשר לשלוט בכמות. אני פיזרתי 2 חופנים קטנים.
אופים כ-55 דקות, ועוד 5 דקות בתנור מכובה עד שהפשטידה משחימה.

בעלי שלא כ"כ מתקרב למאפים/ מאכלים בריאותיים מאד אהב. (אבל לא סיפרתי לו שיש בפנים גבינה...)

 

 תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת