00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

גרנולה ביתית

גרנולה

 

 

גרנולה פשוטה וטעימה שהכנתי

לאחר שטעמתי כבר לא קונה!

נהדרת כתוספת ליוגורט,גלידות,או לנישנוש .

הכמות שהתקבלה אצלי 1 ק"ג.

כל התוספות ניתנות לשינוי,אפשר גם להוסיף פירות

יבשים ,סומסום,חמוציות יבשות ועוד...

אם מוסיפים פירות יבשים אפשר להפחית מכמות הסוכר.

 

 גרנולה ביתית ללא שמן.

החומרים:

 

200 גרם שיבולת שועל(קוואקר) לא אינסטנט

3/4 כוס חד פעמי סוכר חום  הבהיר מדולל עם מעט מים

1 כוס גרעיני דלעת  מקולפים לא מומלחים(בשקיות בסופרים)

1/2 כוס גרעיני חמניה  מקולפים לא מומלחים(בשקיות בסופרים)

1 כוס שקדים ,השתמשתי ברצועות של שקדים מולבנים.

1/2 כוס צימוקים שחורים

1 כוס אגוזי מלך שבורים גס(אפשר גם פקאן)

1/2 כפית קינמון טחון

 

הכנה:

לחמם תנור 170 מעלות .

לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה.

לשטח את השיבולת שועל ,החמניה,הדלעת הקינמון,ולערבב  .

להוסיף לסוכר החום  כ 2  כפות מים ולערבב היטב.

לשפוך את הסוכר המדולל לתוך התבנית ולערבב בין האצבעות כך שכל התערובת תהיה מצופה בסוכר.

(התערובת רטובה אין מה לדאוג היא תתיבש במהלך האפיה)

אופים במדף האמצעי  כ20 דקות בערך ,לערבב לעיתים קרובות עדיף עם כף

עץ .התערובת נאפת מהר מאוד  לכן לא "לעזוב" את התנור.

זה מוכן כשהתערובת מתיבשת וצבע השבולת שועל מזהיב.

 לאחר שזה מוכן להמתין  כ15 דקות ,להוסיף את שאר החומרים.

לאחר שהגרנולה מתקררת  לאחסן בקופסא סגורה.

 

 

 בהצלחה  ויום קסום לכולם.

"חוה ואדם"-סיפור  אמיתי מדהים ומרתק

כל הפרטים:http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1852587

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת