00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

בחזרה למטבח - מג`דרה ים תיכונית

כמו שאתן שמות לב המאכלים שאני מעלה כאן הם מאכלים שמאד קלים לעשייה וגם אני לא ממש ממציאה את אמריקה אבל מה שמייחד אותם שהם כמעט תמיד יוצאים טעימים זא"מ.....שקשה לפשל איתם.

מג'דרה הוא מאכל ים תיכוני המכיל עדשים ירוקות עם אורז.

במצריים זה היה נחשב אוכל לעניים והיה מוגש בד"כ בשבעה כתחליף לבשר ( יש עדות שלא אוכלות בשר בשבעה) .

מאכל זה נחשב למזין ביותר בגלל כמות גבוהה של חלבונים ( תחליף בשר לצמחונים) אימי היתה מכינה מג'דרה ולצידו ביצים קשות וסלט ירקות גדול , לעומת זאת שכנתי יוצאת עדות חלב היתה מכינה אותו עם צזיקי (יוגורט ומלפפונים) ולצידו סלט כרוב עם המון המון שום.

היא היתה נוהגת להכין אותו פעם בשבוע בימי רביעי ואני זוכרת שאני וצופית היינו אוכלות אצלה  כל עוד גרנו בשכנות ( הדר לא היתה אפילו בתכנון).

אני מכינה את המג'דרה אחרת ממה שאני מכירה , בנותיי ומקורביי מאד אוהבים את המג'דרה שלי ( יש לי תבלין סודי , אגלה בהמשך)

המצרכים:

אורז

עדשים ירוקות

בצל

תבלינים

אופן ההכנה:

ראשית העמידו סיר קטן על האש עם מים מהברז ועדשים בכמות הרצויה.

ניתן לבשל את כל כמות השקית ולאחר מכן להשתמש בכמות הרצויה ואת השאר להקפיא במנות

במקרה הצורך להוציא שקית , אין צורך להפשירה לפני.

** כמו ששמתן לב אני לא משרה את העדשים יום לפני וכדומה.

ובינתיים

לשים מעט שמן בסיר אחר

לקצוץ בצל אחד ולטגנו עד מידת שקיפות

להוסיף אורז בכמות הרצויה ולטגן מעט עם הבצל

.

להוסיף תבלינים

מלח

פלפל שחור

מעט מרק בצל ( לא חובה)

מרק עוף או מרק דגש

והתבלין הסודי שלי : תבלין לקציצות / תבלין למפרום ( משום מה הוא מוסיף המון למג'דרה)

לאחרונה אני מוסיפה גם כורכום בשביל הצבע ( לא חובה)

לבינתיים המים שבעדשים התצמצמו , אני משאירה מעט מים היות והמים מעט חומים וזה מוסיף לי צבע יפה לתבשיל.

שופכים את תכולת הסיר הקטן לסיר עם האורז מערבבים ומוסיפים מים

ממש כמו שמכינים אורז

1 כוס אורז על 11/2 מים אבל....קחו בחשבון שנשאר קצת מים בעדשים אז תפחיתו מעט.

וכעת כשהמים רותחים להנמיך לאש קטנה כ-20 דקות ( בדיוק כמו אורז לבן)

והנה המג'דרה מוכנה

צילום אמנותי - אעלק

 

 

 

בתאבון ובהצלחה

סיגל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת