00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

תפוח אדמה עם שמנת ופטריות

 מתכון קליל להכנת תפוחי אדמה בשמנת ופטריות.

 

מצרכים:

10 תפו"א בינוניים

5 שיני שום

1 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות מרק פטריות

1 כף מרק עוף

2 קופסאות (250 גרם)פטריות

כוס חלב

4 כפות שמן זית

גבינה צהובה מגורדת

מלח/פלפל

קדימה לעבודה:

מקלפים את התפוחי אדמה וחותכים לרוחבם:

בינתיים מחממים מים בסיר עם כף שמן זית וכף אבקת מרק עוף,מכניסים את התפוחי אדמה להתרככות חלקית,כלומר לא למצב מעיך:

לאחר שהתרככו מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ושמים בצד.
לוקחים מחבת ולתוכו מכניסים את יתרת השמן,קוצצים את שיני השום ומכניסים פנימה,לאחר שהזהיבו קלות,מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

את תפוחי האדמה מסדרים בתוך תבנית,

בזמן שזה מתחממם מערבבים את אבקת המרק בתוך כוס חלב :

מנמיכים את האש,שופכים את מיכל השמנת מתוקה לתוך המחבת עם הבצל והפטריות ומערבבים(מעכשיו עובדים מהר),
מוסיפים את תערובת החלב עם מרק הפטריות תוך כדי בחישה,התערובת מתחילה להיות סמיכה.
מגביהים קצת את האש,ממשיכים לערבב כל הזמן כדי שלא יהיו גושים,לאחר שהרוטב רתח,

שופכים על התפוחי אדמה,תוך כדי בחישה,במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף מעט חלב,
מכניסים לתנור שחומם ל - 180 מעלות.

את הגבינה הצהובה אני מוסיף עשר דקות עד רבע שעה לפני סוף האפיה.

כמו שאמרתי קודם - הכל נגמר באותו ערב נפלא של שבועות.

 

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת