00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

חזה הודו ברוטב סילאן, שום וחרדל

יש לי מלא חזה הודו במקרר. חייבת לנסות מתכונים חדשים ,כי האמת היא שאני בד"כ מכינה עם חזה עוף אבל מותר גם לי לגוון קצת. אחרי  שהייתי בסופר היום , קיבלתי רעיון לנסות לעשות רוטב בטעם שום,דבש וחרדל. למרות שיש לי גם דבש, העדפתי להשתמש בסילאן. אולי מפני שהוא יותר נוזלי מהדבש ... בכל מקרה יצא מ ע ד ן !!

ממליצה להגיש את המנה בעודה חמה...

מתכון לחזה הודו ברוטב סילאן,שום וחרדל

2 בצלים חתוכים לחצי ופרוסים דק.
כף וחצי שמן קנולה לטיגון
250-300 גרם חזה הודו חתוך לקוביות של 2 על 2

רוטב למשרה:

2 שיני שום קצוצות.
11/2 כפות חרדל גרגירים
2 כפות סילאן
1/3 עד 1/2 כוס מים פושרים
מלח

ההכנה:

תחילה מכינים את חתיכות החזה הודו .
למשרה מכניסים  לקופסא/קערה שבה נאפסן את ההודו במקרר את השום הקצוץ, החרדל והסילאן. מוסיפים את המים ומערבבים את הכל. כשהרוטב אחיד מוסיפים מעט מלח ושוב מערבבים. עכשיו נותר רק להכניס את חתיכות ההודו פנימה, לסגור ולאפסן במקרר עד לזמן ההגשה.
מכניסים למשרה לחצי שעה לפחות.( עדיף כמה שיותר).

לאחר מכן, מטגנים בשמן את הבצלים. כשמתחילים להזהיב מוציאים ומניחים בצד.

ממש לפני הגשה, מוציאים את ההודו מהמקרר, מחממים את המחבת שבה טיגנו את הבצלים או לחילופין שמים ספריי שמן  ומחכים שיהיה חם. מכניסים את חזה ההודו ל3-4 דקות סה"כ, כאשר משגיחים מקרוב על האש. אפשר לסובב את החתיכות באמצע.ו...

טדאם, מוכן!!

להגשה - להניח מנה יפה של אורז, מעל את ההודו ומעל את הבצלים בצורה טבעית - אלגנטית.

מצויין!! לא האמנתי אבל יצא ממש עסיסי.

לאוהבי השום ממליצה לשים יותר...

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת