00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

סוכריות גבינה, קרמל ופיסטוקים

לפני כמה זמן נתקלתי במתכון הזה, שבכלל פורסם במקור כאן, וחשבתי שיהיה רעיון טוב להכין משהו בסגנון לחנוכת הבית החדש של אחותי ובעלה בשבועות. ואז אני והחבר ראינו איזו תוכנית טלוויזיה שהראו בה עוגת גבינה עם פיסטוקים, והוא אמר שזה נראה לו אחלה שילוב. מי שקרא את הרשומות הקודמות בבלוג כבר יודע שאני רק מחכה שהחבר יצייץ שבא לו משהו (בניגוד ל"אני לא אוהב עוגות" ו-"אני לא אוהב בכלל דברים מתוקים") כדי לקפוץ על ההזדמנות ולהכין.

אז החלטתי לקחת את הטראפלס האלה למקום קצת אחר. קבלו את הגרסה שלי - סוכריות גבינה, קרמל ופיסטוקים!

המרכיבים (לבערך 30 או 40 סוכריות.. לא ספרתי):

2 גביעי גבינת שמנת (רצוי מהזן המושחת, כמו נפוליאון או פילדלפיה) - 500 גרם

100 גרם פיסטוקים (קלופים, קלופים. אפשר מלוחים או לא, תלוי אם אתם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח או לא. שלי היו מלוחים)

200 גרם עוגיות לוטוס (שזה בדיוק "שרוול" אחד שלהן, מהגרסה של אלה שלא עטופים אחד אחד)

2 כפות סירופ מייפל

300 גרם שוקולד לבן

כף שמן

מקלות סוכריה (אני קניתי ב4chef)

משהו לתקוע בו את הסוכריות (במקרה שלי - ספוג ירוק של סידורי פרחים עטוף בנייר כסף. אפשר גם קלקר, רצוי ללא פיפי של כלב כמו הקלקר שהרמתי ברחוב כשחיפשתי במה לתקוע את הסוכריות. בקיצור, תשקיעו 10 ש"ח בספוג ירוק)

ההכנה (הפשוטה):

טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון

טוחנים גם את הלוטוסים. זה קצת פחות מרגש אז אין לי ממש תמונה של זה.

מערבבים את הפיסטוקים, הלוטוס וגבינת השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מייפל ומערבבים.

 

בשלב הזה כדאי להכניס את העיסה למקרר קצת כדי שיהיה קל יותר להכין כדורים.

אחרי שהעיסה קרה, יוצרים כדורים (בגודל של סוכריה על מקל) עם ידיים רטובות, ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפיה. תוקעים בכל כדור כזה מקל סוכריה, ומקררים (במקרר, או אם אתם ברי מזל והמקרר שלכם לא קטן כמו שלי, בפריזר)

כשהסוכריות שלנו נוקשות, הגיע הזמן לצפות אותן בקצת שוקולד לבן.

ממיסים במיקרו 300 גרם שוקולד לבן (כל פעם שמים ל30 שניות, מוציאים ומערבבים, עד שהכל נמס). מוסיפים כף שמן ומערבבים.

עכשיו טובלים כל סוכריה בשוקולד, עד שהיא מצופה מכל הצדדים, ומנערים מהעודפים.

תוקעים לייבוש בתוך הספוג שהכנו. אחרי שמצפים את כל הסוכריות מעבירים לאחסון בפריזר... זהירות, זה ממכר!

 

קצר ולעניין:

המרכיבים (לבערך 30 או 40 סוכריות.. לא ספרתי):

2 גביעי גבינת שמנת (רצוי מהזן המושחת, כמו נפוליאון או פילדלפיה) - 500 גרם

100 גרם פיסטוקים (קלופים, קלופים. אפשר מלוחים או לא, תלוי אם אתם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח או לא. שלי היו מלוחים)

200 גרם עוגיות לוטוס (שזה בדיוק "שרוול" אחד שלהן, מהגרסה של אלה שלא עטופים אחד אחד)

2 כפות סירופ מייפל

300 גרם שוקולד לבן

כף שמן

מקלות סוכריה (אני קניתי ב4chef)

משהו לתקוע בו את הסוכריות (במקרה שלי - ספוג ירוק של סידורי פרחים עטוף בנייר כסף. אפשר גם קלקר, רצוי ללא פיפי של כלב כמו הקלקר שהרמתי ברחוב כשחיפשתי במה לתקוע את הסוכריות. בקיצור, תשקיעו 10 ש"ח בספוג ירוק)

הכנה

טוחנים את הפיסטוקים ואת עוגיות הלוטוס. מערבבים עם הגבינה והמייפל, ומקררים. אחרי הקירור יוצרים כדורים בגודל של סוכריה על מקל, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. תוקעים בכל כדור מקל סוכריה, ומקררים במקרר או בפריזר.

כשהכדורים נוקשים, ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, ואח"כ מוסיפים לו כף שמן. טובלים כל סוכריה בשוקולד הלבן, ותוקעים בספוג עד להתייצבות. שומרים במקפיא.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת