00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

קישים אישיים לעצלנים (יחסית...)

26/05/2010

הרבה זמן לא העליתי רשומות חדשות... אין לי מושג למה, כנראה שהמוזה לא שרתה עלי לאחרונה. אז לכבוד חג השבועות שחל לפני כמה ימים, החלטתי לפנק אתכם בכמה מתכונים חדשים. כנראה בגלל שהייתי כל כך עצלנית לאחרונה, המתכונים מותאמים במיוחד לעצלנים שלא בא להם להתעסק עם בצק פריך ורידודו... אז קבלו אותם - קישים אישיים במלית בטטה או תרד - שנתחיל?

 

הרכיבים (הבצק מתאים ל-24 קישים, וכל אחת מהמליות ל-24 קישים. אני הכנתי כמות כפולה מהבצק ואת המליות בכמות הרגילה ויצאו, הפלא ופלא, 48 קישים!) :

לבצק:

200 גרם חמאה (או מרגרינה, אם אתם מגעילים) רכה

גביע שמנת חמוצה

2 וחצי כוסות קמח תופח, שהן 350 גרם, או חבילה קטנה של קמח תופח אוסם. ככלל, אני לא קונה קמח תופח אלא מוסיפה אבקת אפייה ביחס של כפית אבקה לכל כוס קמח לבן רגיל. יוצא הרבה יותר זול.

 

למליות:

מלית בטטה

בצל סגול גדול

כקילו בטטות (בערך 3 בינוניות או 2 גדולות.. זה לא ממש מדע מדוייק)

2 ביצים

חצי מיכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

מלית תרד

בערך חצי קילו עלי תרד טריים(!)

3 ביצים

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בעמק רגילה)

200 גרם גבינה מלוחה, מפוררת ביד (בולגרית, פטה או כל גבינה שאוהבים)

אגוז מוסקט

פלפל שחור גרוס (כן, לא צריך מלח)

 

מתחילים בהכנת הבצק - מערבבים (עדיף ביד) חמאה רכה, קמח ושמנת חמוצה. הבצק שיתקבל יהיה מאוד נעים ורך, נראה קצת דביק אבל בעצם לא נדבק לשומדבר.

 

 

 

 

מניחים את הבצק במקרר למשך 15 דקות לפחות. אם משאירים ל(הרבה)יותר מזה, הוא יהיה קצת קשה ורצוי ללטף אותו ולתת לו המון חום ואהבה (או פשוט להניח אותו כמה דקות בחוץ) כדי שיתחמם. ככה הוא נראה אחרי הטיול למקרר:

 

ועכשיו לקסם. כל מה שתצטרכו היא תבנית שקעים משומנת של מיני מאפינס (אני משתמשת כרגיל בתרסיס שמן).

היופי בבצק הזה, הוא שלא צריך לפחד להתעסק איתו יותר מדי, כמו בבצק פריך. לא משנה כמה תגעו בו, הוא יצא טוב... פשוט קחו גוש בצק, ו"תמרחו" אותו בתוך השקע, כך שיכסה את כולו כולל הדפנות. אפשר קודם למעוך אותו ביד למעין עיגול ואז להניח בשקע ולמרוח. כמו שכבר אמרתי – זה לא משנה! התוצאה תהיה טובה בכל מקרה.

 

אחרי שסיימנו למלא את כל השקעים בבצק, נעשה קצת חורים עם מזלג בשביל הכיף. זה לא באמת יעזור...

את התבנית מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 7-8 דקות, עד שהוא טיפה מתחיל להזהיב. כשהבצק יצא מהתנור הוא יראה ככה:

קצת מלחיץ, לא? אז זהו, לא צריך להילחץ. כל מה שצריך לעשות עכשיו הוא למעוך קצת את הבצק עד שייראה כמו תחתית לקיש ולא כמו סוג של כרית, אפשר לעשות את זה עם האצבעות, כמוני (אם אתם ממש לא רגישים לחום), או עם מזלג או כפית.

אפשרות נוספת (שגיליתי ממש בטעות) היא לא לשים בכלל אבקת אפייה בתערובת ההתחלתית של הבצק, ואז הוא לא יתפח. כמה פשוט. מצד שני, סביר להניח שהתחתיות יצאו קצת יותר נמוכות, אבל זה לא ממש משנה כי המליות שלנו יהיו דיי יציבות בכל מקרה. ככה זה נראה עם אבקת אפייה, אחרי שמעכנו:

וככה זה נראה בלי אבקת אפייה, קצת יותר נמוך:

 

עכשיו יש לנו בצק אפוי חלקית, שרק מחכה למלית טעימה שתשב בתוכו.

מלית בטטה – הכי פשוטה שיש. קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים עם מעט שמן עד שהוא נעשה שקוף







 מקלפים את הבטטות ומבשלים בהמון מים עד שהן רכות. אח"כ מועכים לפירה...

מערבבים את שאר חומרי המלית (ביצים, שמנת מתוקה ומלח-פלפל)

ומוסיפים את פירה הבטטות שמעכנו קודם ואת הבצל המטוגן. ממש מביך כמה שזה פשוט.

ממלאים את תחתיות הבצק במלית בעזרת כף, ואופים בתנור שעדיין חם (180 מעלות) בערך 20-25 דקות, עד שהמלית מתחילה טיפה טיפה טיפה להשחים.

 

 

 

האפשרות השנייה היא מלית תרד... מומלץ בחום!

שוטפים את התרד טוב טוב, מנערים מעודפי מים ומעבירים למחבת גדולה או לסיר. מאדים על אש גבוהה עד שהתרד מתכווץ והופך לכהה, זה לוקח בערך 10 דקות וחשוב לערבב אותו מדי פעם כדי שלא יישרף

 

 

נותנים לתרד להתקרר קצת, וסוחטים ממנו את כל הנוזלים (רצוי לעשות את זה במסננת).

בינתיים מערבבים את שאר חומרי המלית, ומוסיפים לתרד הסחוט... וזהו!

מחלקים את המלית לתחתיות בעזרת כף, ואופים כ20-25 דקות עד שהקישים שחומים ויפים... בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת