00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגיות שבלולי שיש פרג -ניל

 

נשאר לי חלמון אחד במקרר.קשה לי לראות אותו ככה עזוב וגלמוד. אני חייבת "לסדר" אותו בתוך איזו עוגה או עוגייה. אז חיפשתי לי במאגר המתכונים שלי, הלקוח משנים של שיטוטים על גבי האינטרנט, ומצאתי מתכון מעניין של ענבל  fairy (שאומנם עושה שימוש בשני חלמונים ואז שוב נשאר לי חלבון אבל זה כבר סיפור אחר).

המתכון המקורי הוא עוגיות שיש שוקו- וניל אבל ענבל ציינה שאפשר גם אחרת- עם פרג. אני משוגעת על פרג בכל צורה. אז הלכתי על הוורסיה הזו ויצאו עוגיות מעולות,יפהפיות וטעימות.

ההכנה היא קצת פצ'קריי והתעסקות לא קטנה אבל עשיתי את זה ביומיים :יום אחד הכנה ויום אחר אפייה מהירה. 

מתכון לעוגיות שיש פרג -וניל מבצק פריך


רכיבים:
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
200 גר´ חמאה קרה ( במתכון המקורי כתוב מרגרינה)

אופן ההכנה:

לעבד לבצק. להמנע מלישת יתר.לחלק את הבצק ל-2.
למחצית אחת להוסיף 1/2 כוס פרג וללוש עד שהפרג יתפזר שווה בשווה בבצק.

לרדד מלבן מהבצק הבהיר בין שני ניירות אפייה 
לרדד מלבןמבצק הפרג בין שני ניירות אפייה.
בזהירות ובעדינות לקלף נייר אפיה מצד אחד של כל בצק כך שנוכל להניח אותם אחד על גבי השני . ייצאו לנו שני בצקים מונחים אחד על גבי השני.

המתכון המקורי אומר לגלגל אותם יחד לגליל ארוך ולהניח במקרר שעה. אני אכן גילגלתי אך עטפתי היטב בנייר אפייה ואיפסנתי בפריזר עד לפעם הבאה שאפעיל תנור או שאהיה במטבח. לא עברו יומיים והייתי שוב מוכנה לעוגיות. שלפתי מהפריזר, קילפתי את נייר האפייה בעדינות ובסכין גדולה חתכתי לפרוסות בעובי של ס"מ.
 להניח את העוגיות כחיילים בתבנית על גבי נייר אפייה במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני.  


לאפות בחום בינוני 180 מעלות 10-12דקות עד שהחלק הבהיר הופך לזהוב מעט.אצלי זה לקח 12 דקות.

ענבל כתבה בסוף המתכון את הגיוונים שניתן לעשות עם העוגייה: אפשר להוסיף 2 כפות קקאו,1/2  כוס קוקוס, שומשום, בוטנים, אגוזים קצוצים דק.

תהנו.

מי שאוהב פרג, יתענג. אני הולכת לקחת לי עוגייה אחת. שומרת אותן בפריזר... 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת