00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

עוגת גבינה ושוקלד לבן

כ"כ רציתי להכין משהו מיוחד,אמרתי אני חייב להכין עוגה,משהו מיוחד,מצאתי מתכון כאן וכמובן עשיתי שינויים קלים וכך החל לו סיפור המעשה.
 

מצרכים דרושים:

לבצק הפריך:
 
25 גרם חמאה רכה (כן כן - אל תסתכלו עליי ככה,100 גרם חמאה?!,השתגענו?!)
150 גרם פתי בר וניל מרוסק
1 טיפת תמצית וניל
1 טיפת תמצית רום
1/4 כפית גרידת לימון
1 ביצה
 
לתערובת הגבינה:
 
4 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם שוקולד לבן
מיכל שמנת מתוקה 42%
2 טיפות תמצית וניל
 
לציפוי הגנאש:

מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
50 גרם פקאו מסוכר
30 גרם שוקלד צ'יפס

אופן ההכנה:
 
בסיס העוגה:
 
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
את הפתי בר שוברים לחתיכות הכי קטנות שאפשר - לא לאבקה!
את החמאה מערבבים עם הפתי בר,לאחר שהתרככה כמובן,מוסיפים את הביצה, גרדת הלימון,תמצית הווניל ותמצית הרום.
כמו שאני אוהב לבחוש את הכל ביידים וליצור שכבת בסיס לעוגה.
את הבסיס מכניסים לכרבע שעה לתנור,מוציאים ונותנים לזה להתקרר בחוץ.
 
 

לתערובת הגבינה:


מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 
מצננים מעט את התערובת, מעבירים למערבל ומערבלים בעוצמה נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה, הביצים ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת מעל הבסיס הפריך (לאחר שצונן) ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות לכ-40 דקות.
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות.

לגנאש שוקולד לבן:

מרתיחים את השמנת המתוקה ושוברים את השוקולד הלבן פנימה. 
מערבבים עד לקבל מרקם חלק.
על העוגה מפזרים את השוקו צ'יפס והפקאן.

לאחר שהנןזל התקרר לטמפרטורת החדר,שופכים מעל העוגה.
מכניסים את העוגה להקפאה לשלוש שעות.

מוציאים להגשה ומתעלפים.....

תמונות:

הבסיס -לפני ואחרי:

תערובת הגבינה:

 
ראיתם את החתיכה הזו:
 
 
הגנאש:
 
 
להקפאה:
 
 
ואז כשמגישים - איך שחותכים,הגנאש נשפך פנימה ומרטיב את כל הבפנוכו של העוגה וזה יוצא מעלף
 
 
לא נשאר אפילו פירור וקצרתי המון מחמאות,איזה כיף,נכון,ממש התרגשתי,העוגה יצאה מעולה.
 
תהנו.
 
אה ותעשו LIKE אם בא לכם גם למקסם אל תתביישו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת