11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

פאי תותים בקצפת שוקולד לבן ופאי שוקולד

אני מאוד אוהבת את קרין גורן ואת ספרה סודות מתוקים. אני חושבת שבזכות הספר שלה למדתי המון מתכונים חדשים וטיפים סודים של קונדיטורים והביטחון שלי בתחום האפייה השתפר פלאים.
פאי תותים בקצפת שוקולד לבן-
המתכון הראשון שהכנתי מהספר ושמדפדוף ראשוני נראה לי הכי טעים היה פאי תותים בקצפת שוקולד לבן.(אחרי שקניתי את הספר רצתי מיד לחנות וקניתי תבנית פאי).
רוצו מהר להכין את הפאי הזה לפני שהתותים נפרדים מאיתנו לשלום- הוא ממש ממש טעים!
המתכון לקלתית נמצא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1702383
מרכיבים למילוי הקלתית:
300 גרם שוקולד לבן
1 וחצי מיכלים שמנת מתוקה (375 מ"ל)
1 סלסילה תותים מנוקים ופרוסים דק
חצי חבילה ג`לי תות. (אני לא השתמשתי, השתמשתי במקום בריבת משמש או תות לזיגוג)
אופן ההכנה:
-לפני שמכינים את הבסיס מחממים בסיר שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקלד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
-מצננים את התערובת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות עד שהתערובת קרה-ניתן להכין יום מראש. (שימו לב שאין גושים בתערובת, אני מסננת אותה לפני שאני מכניסה אותה לקירור מכיוון שלעיתים השוקולד לא נמס לגמרי).
-לאחר שאפינו את הקילתית והיא מוכנה, לוקחים את תערובת השוקולד הלבן הקרה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד.
-ממלאים את הקלתית בקצפת ומיישרים את פני השטח. 
-מסדרים מעל פרוסות תותים חתוכות במעגלים.(חשוב מאוד להקפיד לעבוד לאט ובזהירות מכיוון שהיופי במתכון לסדר תות על גבי תות בצורה מעגלית וליצור צורת ספירלה מגרה. (וכמו שקרין מציינת בספרה לסדר את התותים במעגלים חופפים וסימטריים).
-לזיגוג חממתי במיקרוגל 3 כפות ריבת משמש עם 2 כפות מים חמים והברשתי את התותים בשביל שיקבלו ברק.
-מעבירים את הפאי למקרר לשעתיים להתייצבות ומגישים קר.
 

פאי שוקולד-

המתכון לקלתית נמצא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1702383

המרכיבים למילוי:
2 ביצים שלמות+2 חלמונים-בטמפרטורת החדר.
רבע כוס סוכר-50 גרם
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
רבע כפית מלח
בסיס פאי מוכן- 26 ס"מ
250 גרם שוקולד
150 גרם חמאה
2 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
קמצוץ מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד קצוץ.222 גלךףדגלףך

אופן ההכנה:
-ממיסים יחד שוקולד, חמאה ומלח. במקביל מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר למשך 5 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף אוורירי ובהיר.
-מקפלים את שתי התערובות יחד ויוצקים לקילתית. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד סדוקה מעט, יציבה בקושי ורכה למגע. (כמו שמכינים בראוניז שוקולד)
-הכנת רוטב שוקולד חם: מרתיחים שמנת מתוקה ומלח, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים את הטארט המוכן ומגישים כל פרוסה עם כף של רוטב מעל.
הפאי יצא מעולה ופריך, על אף כמות השוקולד שבו הוא לא יצא מתוק מדי (להבדיל מהפאי עם התותים והקצפת שוקולד לבן-שיצא מאוד מתוק)

הקצפת ביצים

עירבוב חמאה עם שוקולד

פאי שוקולד לפני האפייה

פאי שוקולד אחרי האפייה- התנור שלי אוהב לטעום את העוגות שלי ולכן הפאי יצא מהתנור עם חתיכה חסרה :)

בתאבון


מה דעתכם?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת