88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת שוקולד תפוז עשירה - פרווה, בלי שוקולד (בתרמומיקס)

עוגת שוקולד-תפוז עשירה בטעם, עסיסית ונימוחה לצד היותה שיא הפשטות בהכנה, מצרכים עממיים וללא שוקולד או לקטוז (פרווה). עוגת שוקולד אמיתית... רק בלי שוקולד כשטעם התפוז מרומז בעדינות מסקרנת. מתאימה לכל אירוע, לגן, לקינוח אחרי ארוחה או כעיקר באירוח של קפה ועוגה - ההתאמה המושלמת שלה לציפוי עשיר, או כעוגה חמה עם גלידה קרה וגם בשיא הפשטות עם הקפה של הבוקר מעניקה לה את התואר מלכת עוגות השוקולד הבחושות.

העוגה הוכנה בתרמומיקס, והפעם, לא הכנתי לה מקבילה במיקסר מאחר ומדובר בהכנה פשוטה למדי. כל הנוזלים (למעט ביצים) בעירבוב קצר למיזוג ואז הביצים והיבשים - שוב ערבול קצר עד קבלת מרקם צמיגי אחיד לגמרי ו... זהו!.

זמני האפייה נמדדו במדוייק אך כמובן שכמו תמיד, בעניין הזה יש חשיבות מרובה לסוג התנור שלכם: דרגות החום ואופן פיזורו, חומר וגודל התבנית בה בחרתם לאפות. 

כמות לתבנית בקוטר 26 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות)

המצרכים ההכנה
  1. 1 כף גרידת תפוז
  2. ½1 כוסות (300 גר') סוכר
  3. 1 כוס (200 גר') שמן חמניות או קנולה
  4. 1 אריזה (340 גר') שמנת טופו (16%)
  5. ½ כפית תמצית וניל (בקרם)
  6. 3 ביצים
  7. 50 גר' (4 כפות גדושות) קקאו
  8. ½ 2 כוסות (350 גר') קמח ( קמח לעוגות שטיבל 5)
  9. ¼1 כפות (10 גר') אבקת אפייה
  10. ¼ כפית אב' סודה לשתיה

1-5 במיכל התרמומיקס שמים את גרידת התפוז, הוניל, הסוכר, השמן ושמנת הטופו ומערבבים 20 שניות במהירות 2.

6-10 את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתיה מנפים יחד לקערה נפרדת. מוסיפים למיכל התרמומיקס את שלושת הביצים ולאחר מכן את היבשים המנופים. מערבבים 1.5 דקות במהירות 4 (אם יש צורך, מגרדים עם הכף את הדפנות ומערבבים עוד חצי דקה)

יוצקים לתבנית משומנת, מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני 170ºC משך 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש (אם אופים בתבניות אינגליש קייק/קרטון, זמן האפייה מתקצר ויש להשגיח שהעוגה לא תתייבש מעבר למידה)

מוציאים מהתנור והופכים על רשת לצינון - ניתן לצפות בגנאש פרלין לוז (הוראות להלן) או לבזוק אבקת סוכר - אפשר גם בלי כל תוספת

גנאש פרלין לוז: 150 גר' שוקולד מריר, להמיס דקה וחצי במיקרו, להוסיף 2 כפות גדושות של חמאת אגוזי לוז ולערבב עד המסה והטמעה מוחלטת, אם יש צורך - מחממים עוד מספר שניות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת