00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

נייר ועוד

עוגת גבינה

לכבוד יריד שבועות שהתחולל בבית הספר בשבוע שעבר, ביקשה המורה של הגדול מתנדבים להכנת עוגות גבינה. התנדבות לעוגות זה משהו שלא קיים אצלנו בבית, אבל הפעם לא היתה ברירה. אז ביקשתי  מאמא שלי את המתכון לעוגה הקבועה שלה, שמבוסס על מתכון מהספר הקטן של חנה שאולוב, "עוגות ועוגיות". מרוב שיצא טעים, עשיתי גם למשפחה.

בצק פריך:

חומרים: 100 גר' מרגרינה בטעם חמאה,  1 ביצה, קליפה מגוררת מלימון אחד (ואם רוצים קצת חמיצות, אז גם מיץ), 1/3 כוס סוכר, 1 וחצי כוס קמח

הכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה. צריך להיות מרקם של בצק, אז אם פריך מדי - מוסיפים קצת מים, ואם נוזלי מדי - קצת קמח. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מוציאים ונותנים להתקרר, בזמן הכנת המלית.

מלית:

חומרים: 750 גר' גבינה לבנה 5%, 1 גביע יוגורט 1.5%, 5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים, 3 כפות קורנפלור, 1 כוס סוכר.

הכנה: מערבבים את הגבינה, היוגורט, החלמונים, הקורנפלור ו- 2/3 כוס סוכר בקערה. מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס הסוכר שנותרה. מוסיפים את הקצף לגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. יוצקים את התערובת על הבצק, ואופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. בסיום האפיה מכניסים קיסם לעוגה - אם יצא רטוב, לאפות עוד קצת.

חג שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

אתם על המפה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עלמה7 אלא אם צויין אחרת