11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת יום הולדת דובי


לעדן אחיינית של ארז מלאו שנתיים- ומאחר ואפיית עוגות יומולדת זה אחד הדברים הכי כיפיים בעולם עבורי. (בעיקר הציפוי והקישוט ואני ממש לא מתכוונת לבצק סוכר)
החלטתי להכין לה עוגת דוב פנדה שתוך כדי האפייה הפכה לעוגת דובת פנדה.
העוגה עצמה היא עוגת שוקולד רגילה.
רכיבים לעוגת השוקולד:
כוס (240 מ"ל) שמן
כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
כוס אבקה להכנת שוקו 
גביע שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
2 כפיות תמצית וניל-לא חובה
2 שקיות סוכר וניל-לא חובה

אופן ההכנה:
-טורפים בקערה או במיקסר את השמן, הסוכר, תמצית הוניל, הביצים והשמנת החמוצה.
-מוסיפים שוקולית וקמח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית הרצויה ואופים בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה קפיצית למגע.
הכנתי עוגה אחת עגולה-26 ס"מ (מכמות רכיבים של עוגה אחת +חצי-בגלל גודל התבנית)
בנוסף השתמשתי בעוגת שוקולד אינגליש קייק שהיתה לי במקפיא.
סה"כ השתמשתי בעוגה עגולה אחת של 26 ס"מ ובאינגליש קייק אחת-שהיתה לי במקפיא. (חשוב לציין שחתכתי את העוגה העגולה במרכז בשביל לקבל 2 עוגות עגולות)
את הרעיון לחיתוך העוגה לקחתי מאתר המקסים של בטי קרוקר- מצורף הקישור http://www.bettycrocker.com/recipes/panda-bear-cake/4600c37b-51b5-41b8-8785-9f330430cb34?parent={E8D4D2E1-A321-4442-B297-F996B9F23306}&gp={EC022BB0-909E-4B64-BE40-42D2A671702C}
לא לשכוח ללחוץ על Download the template. בשביל להוריד למחשב שלכם את הדפים שישמשו אתכם אחר כך בשביל ליצור לדובה אוזניים, רגליים וגוף.
במתכון שלה היא משתמשת ב-3 עוגות בשביל להכין את הדובה- 2 עגולות ואחת מלבנית, אני הסתדרתי מצוין עם הכמות שציינתי.
מהעוגה העגולה שהכנתי חתכתי 2 בסיסים עגולים- אחד שימש לראש של הדובה ומהעיגול השני קרצתי אוזניים, רגליים ואת האף (יש באתר של המתכון דוגמאות שניתן לגזור להניח על העוגה ולחתוך על פי הדוגמא). את עוגת האינגליש קייק חתכתי לשניים וממנה עשיתי את גוף הדובה. שימו לב לתמונה-אני מקווה שהיא תמחיש מתנצלת שהעוגה לא נראית מגרה כל כך בשלב הזה...(הסיבה שהאינגליש קייק בצבע חום כהה יותר היא מכיוון שהעוגה היתה במקפיא והיא היתה מצופה בסירופ שוקולד).

לאחר החיתוך של העוגה החלק הכיפי מתחיל ואפשר להתפרע... במתכון שלה באתר היא משתמשת בקרמים מוכנים מקופסא -כמובן שלא השתמשתי בהם והכנתי 2 קרמים. אחד של אינסטנט פודינג וניל ואחד של אינסטנט פודינג שוקולד. (המתכון מצוי על גבי האריזה- כוס חלב, קרטון שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג). לתערובת השוקולד הוספתי גם חצי חפיסת שוקולד מריר מומס (50 גרם) עם כף שמן. (בשביל שהצבע יהיה יותר כהה).
צבעתי את האוזניים והרגלים בקרם שוקולד

לאחר מכן צבעתי את הבטן והראש בקרם הלבן

הוספתי כפות רגליים לבנות

ואז החלטתי שאני הופכת את הדוב שלנו לדובה ומוסיפה לה שרשרת ורודה, ממלאה את בטנה בלבבות ורודים סיכת ראש ולק בציפורניים. את העיניים עשיתי ממרשמלו ואת האישונים מקליק, את השרשרת, הלק והסיכה עשיתי מסוכריות צבעוניות ומקליק. (תמונה בראשית הפוסט)

עוגת דובה נוספת...

מה דעתכם?!?



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת