11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בראוניז שוקולד וגבינה של קרין גורן

 

לכבוד שבועות החלטתי להכין בראוניז שוקולד וגבינה של קרין גורן.
זו הפעם הראשונה שאני מכינה בראוניז מעורב של שוקולד וגבינה.התוצאה יצאה יפיפיה אני מקווה שגם הטעם... נחכה להיום בערב ונראה.
המצרכים הם:
לתערובת הגבינה:
225 גרם גבינת שמנת 30% שומן, בטמפרטורת החדר. (אני השתמשתי בנפוליאון)
250 גרם גבינה לבנה 5% שומן, בטמפ' החדר. (השתמשתי בשל תנובה)
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1 כף קורנפלור (10 גרם)

לתערובת הבראוניז (שוקולד):
300 גרם שוקולד מריר-אני השתמשתי ב-200 גרם שוקולד מריר ובעוד 50 גרם שוקולד חלב.
200 גרם חמאה
4 ביצים-בטמפרטורת החדר.
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
1+1/4 כוסות קמח (180 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
במתכון המקורי קודם מתחילים עם תערובת הגבינה ואז עם השוקולד-אני התחלתי קודם עם השוקולד
הכנת הבראוניז:
-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
-בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד.
-מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
-אפילו שבמתכון ההמלצה היא לטרוף ולא להקציף מטעמי עצלנות ונוחות הכנתי את התערובת כולה במיקסר על רמות ערבוב נמוכות יחסית.(שלדעתי משתוות לטריפה ידנית)

הכנת תערובת הגבינה:
-מערבבים יחד שני סוגי גבינה עם חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים.
-מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

הרכבת 2 המנות ואפיה:
-מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-יוצקים 2/3 מתערובת הבראוניז לתבנית (שומרים בצד את יתרת התערובת). יוצקים את תערובת הגבינה על הבראוניז.
-בעזרת 2 כפות מפזרים ערמות קטנות מיתרת תערובת הבראוניז מעל הגבינה- לי נשארה כמות גדולה של שוקולד אז אני פשוט פזרתי אותה באמצעות המרית ואחר כך עברתי עם קיסמים בשביל ליצור צורה ספירלית יפה.
-אופים כשעה, (לדעתי שעה זה זמן אפייה ארוך מדי-45 דקות יספיקו אבל שוב תלוי בסוג התנור).
עד ששכבת הגבינה שחומה והמאפה יציב. מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה). שולפים מהתבנית פורסים לריבועים ומגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים במקרר.
אני מצרפת תמונות להמחשה...(לפני החיתוך לקוביות) שיהיה חג שמח ובתאבון!
תערובת הגבינה

ביצים מוקצפות עם סוכר במיקסר

השוקולד והביצים סוף סוף מתאחדים

מזיגת השוקולד לתבנית

מזיגת הגבינה על השוקולד

השוקולד שנשאר נמזג מעל הגבינה ולתנור

בראוניז שוקולד וגבינה לפני האפייה

בראוניז שוקולד וגבינה לאחר האפייה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת