00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רפי כהן - Raphael

כך תכינו את מגש הגבינות המושלם

שבועות  בפתח ויצרני הגבינה מתכוננים לחג שהוא ה-חג שלהם. אני מאוד אוהב גבינות מכל הסוגים – קשות ורכות, מחלב בקר ומחלב צאן, גבינות עם ריח וגבינות עדינות.

לפני עשרים שנה כמעט ולא היה פה כלום בתחום הגבינות. היו כמובן מחלבת המאירי ומחלבת קדוש שנמצאות בצפת ומייצרות גבינות מצויינות כבר למעלה מ-100 שנים, אבל מלבדן כל מה שהיה לנו זה גבינת קוטג' (שאני לא מזלזל בה – אין כמו הקוטג' הישראלי), גבינה לבנה משעממת וגבינות צהובות בלי הרבה טעם. מאז החום הזה התפתח מאד ונפתחו עשרות מחלבות בוטיק שכמה מהן מכינות גבינות מעולות שיכולות לעמוד בשורה אחת עם מחלבות מאירופה. היום אפשר להכין מגש גבינות מצויין שכולו מבוסס על גבינות מקומיות.

הנה כמה טיפים להכנת מגש גבינות ישראליות:

רוב הגבינות האיכותיות שמיוצרות בארץ הן גבינות מחלב צאן, פשוט כי כבשים ועזים הן חיות שגדלות כאן באופן טבעי ומסתדרות עם האקלים והצמחייה המקומיים. פרות לעומת זה צריכות אדמת מרעה שאין לנו בארץ. לכן, אם רוצים להכין מגש של גבינות מקומיות עדיף להתמקד בגבינות צאן. מי שלא אוהב את הטעם החזק של גבינות עזים יכול להתמקד בגבינות כבשים שלהן יש טעם עדין יותר.

כמו בכל דבר בעולם האוכל, גם להכנה של מגש גבינות יש חוקים ברורים וכמו ברוב המקרים אני מציע לכם לא להקשיב להם מדי. מה שחשוב זה שיהיה לכם טעים. מומחי הגבינות ממליצים להרכיב מגש גבינות מכמה סוגים – גבינה כחולה, גבינה עם עובש לבן, גבינה צהובה קשה וכו'. זאת בהחלט המלצה טובה, אבל אם אתם משוגעים על סוג אחד של גבינה, אין שום סיבה לא להכין מגש גבינות שכולל 3-4 גבינות מאותו הסוג. מי שלא אוהב גבינות בשלות ו"מסריחות" לא חייב להשתמש בהן ואפשר להרכיב מגש שמורכב רק מגבינות צעירות עם טעם עדין.

ליד הגבינות כדאי להגיש לחם טוב, או קרקרים (רק בבקשה, קנו קרקרים איכותיים ואל תהרסו גבינות מעולות עם קרקרים זולים). פירות כמו אגסים, ענבים ותאנים הולכים מצויין עם גבינות ומומלץ לשלב אותן במגש. אפשר גם להגיש תאנים מיובשות או מרמלדת חבושים לצד הגבינות – שילוב נהדר.

יינות קינוח מתאימים לרוב הגבינות ולגבינות כחולות במיוחד. גם פורט ושרי יתאימו למגש. שמפנייה קרה זו אופציה מעולה ורק עם יין אדום יש בעיה לפעמים כי הוא יוצר מרירות בפה עם חלק מהגבינות.

דבר נוסף שחשוב מאוד להקפיד עליו זה להוציא את הגבינות מהמקרר כחצי שעה לפני שמגישים אותן. ככה מרגישים את הטעמים שלהן הרבה יותר טוב.

בשבועות נגיש ברפאל ספיישל גבינות של מחלבות בוטיק שבחרתי בקפידה במהלך השבוע האחרון:

  • אופיר - גבינה בשלה בסגנון סנט מור של "משק טל"
  • כנרת - גבינה כחולה מחלב כבשים של מחלבת "שירת רועים"
  • שחת - גבינה בשלה מחלב צאן מצופה פחם ועובש חיצוני לבן ותבור גבינה מחלב כבשים בנוסח אוירון של מחלבת "ברקנית"
  • גבינת עזים עטופה בעלי גפן  ותום – גבינת עזים בסגנון גבינת טום צרפתית של מחלבת "שי זלצר"
  • ברינזה – פטה כבשים מחלב מלא של "מחלבת המאירי"

לצד הגבינות יוגשו קוקטיילים מיוחדים ויינות מובחרים שהוזמנו במיוחד.

 

מתכון מיוחד לשבועות: "צזיקי" של חציל שרוף באש ויוגורט כבשים

המרכיבים:
2 חציל בלאדי 1/2 ליטר יוגורט כבשים איכותי (מומלץ של משק יעקבס)
1/2 כוס שמן זית עדין
1/2 כוס עלי מנטה (או נענע או לואיזה), קצוצים גס
3 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל לבן גרוס דק
1/2 כף מלח
4 מלפפונים
1 כוס צנוניות קטנות שטופות
1 -2 עגבניות בשלות חצויות לשתיים
5 קוביות קרח
שמן זית להגשה
 tziki
אופן ההכנה:
שורפים את החצילים על גבי להבה גלויה מכל הצדדים. מעבירים את החצילים למסננת ומניחים להם להצטנן מעט. מסירים את הקליפה מהחצילים בעזרת כפות הידיים (בשום אופן לא שוטפים אותם במים) ומעבירים את בשר החצילים לקערה. מכניסים את הקערה לכמה דקות למקפיא, כדי לצנן אותה ואת החצילים.
קולפים את המלפפונים, חוצים לאורך, מסירים את הליבה בעזרת כפית ופורסים לפרוסות אלכסוניות. חותכים את הצנוניות לרבעים.
מערבבים יחד את כל המרכיבים מלבד העגבניות בקערה הקרה. מוסיפים קרח ומניחים בצד.
כעבור שתי דקות מערבבים את הצזיקי ויוצקים אותו לקעריות הגשה קרות. בעזרת כפות הידיים סוחטים את חצאי העגבנייה מעל הקערות, מטפטפים שמן זית ומגישים. אפשר להוסיף לחם או באגט קלוי בצד

עוד מתכונים לשבועות אפשר למצוא פה ופה וגם פה

חג שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רפי כהן raphael אלא אם צויין אחרת