00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"פרונטו" - רפי אדר - המלצת וסקירת ספר

[[ראשית תתודה לנורית על עריכת התמונות.

 

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול)

אילה 18.05.2010 13:27
פרונטו - רפי אדר (ספר בישול)

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול)

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול). אם לדייק זהו אלבום הוקרה למסעדה שקיימת כבר מעל עשרים שנה. מסעדת פרונטו הוקמה לפני כעשרים שנה ועדיין קיימת בתל-אביב. רפי אדר מספר שהכול התחיל בשנות השישים. הוא נשלח לאיטליה ללמוד רפואה, ומשם עזב את לימודי הרפואה ונרשם ללימוד קולנוע באוניברסיטה של רומא. משם התחילה אהבתו לקולנוע ואוכל איטלקי.


 

פרונטו
אוכל - תרבות - אהבה
מאת: רפי אדר
הוצאת כנרת בית הוצאה לאור ואופרה איטליאנה בע"מ
248 עמודים.

2010


ציפיתי לספר בישול קלאסי, כזה שמגיש את המתכונים, צילומים וזהו.


מה רבה הייתה הפתעתי למצוא ספר שנכרך בכריכה קשה, בעיצוב מינימליסטי, ללא ציורים על העטיפה. רק כיתוב. אפילו ה"אוכל התרבות והאהבה" מתחבאים אי שם בתוך האותיות באנגלית.
ומה רבה הייתה הפתעתי לפתוח את הספר ולמצוא ספר - אחר.

 

 אם לדייק זהו אלבום הוקרה למסעדה שקיימת כבר מעל עשרים שנה. מסעדת פרונטו הוקמה  לפני כעשרים שנה ועדיין קיימת בתל-אביב. רפי אדר מספר שהכול התחיל בשנות השישים. הוא נשלח לאיטליה ללמוד רפואה, ומשם עזב את לימודי הרפואה ונרשם ללימוד קולנוע באוניברסיטה של רומא. משם התחילה אהבתו לקולנוע ואוכל איטלקי.


הספר נפתח עם תמונות שחור לבן של באי המסעדה דאז, שחקנים, זמרים ואנשי בוהמה וצילומים מתוך המסעדה. אין ספק כי הפתיחה הזו, היא שהולכת להגדיר את אופיו של הספר לכל אורכו: התרפקות על מקום שהוא מוסד, בית תרבות, לאוכל לאהבת האוכל ולמפגש עם חברים.


התחלתי לעיין בספר, ולקרוא את המתכונים. מרגע זה הבנתי שאותה אהבה לא נשארת אצל מחבר הספר - רפי אדר שהוא גם בעל המסעדה - את האהבה לאוכל האיטלקי הוא מוכן לחלוק גם איתנו ולספר ולשתף בכל הטיפים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול בין ספגטי של אמא לבין מנת ספגטי במסעדה איטלקית, או באיטליה.


כי אם חשבתי שהכנת ספגטי מסתכמת בהרתחת הספגטי והכנת הרוטב, טעיתי לחלוטין. רפי משתף אותנו הקוראים בטיפים חשובים להכנת פסטה [הטיפים יובאו בהמשך]. כמובן שמיהרתי למחרת כבר לרכוש את המוצרים ולהכין בדיוק לפי המתכון. הטעם, שונה כל כך מהמוכר. שונה וממכר ומענג עד שבהכנה השנייה נצרבו ההוראות וכבר לא חזרתי לדרכי הישנה, אלא הכנתי בדיוק כפי שנכתב במתכון בספר.


הספר פותח בראשית דבר מאת רפי אדר, הקדמה מאת דניאל רוגוב ומכתב ברכה מאת לואיג'י מאטיולו, שגריר איטליה בישראל. בהמשך מובאים מתכונים לפי מדורים: אנטיפסטי, מרקים, פסטה, ריזוטו ופולנטה, דגי ים, עופות ובשרים, לחם, מנות אחרונות והכנת צירים. הפרק האחרון מוקדש ליינות איטליה. גם הסופר ארי דה לוקה התכבד והגיש מתכון אורח "חצילים בפרמזן", כאשר המתכון מוגש בצורה של סיפור.


חלק מן המנות מכילים פירות ים אך אפשר בהחלט "להכשיר" את המנות ולהשתמש במוצרים כשרים לחלוטין להכנת המנות. ברגע שמבינים את הבסיס להכנת המנות, אפשר להשתמש בכל סוג של דג על מנת ליצור את המנה שאנו אוהבים.


בין המתכונים משלב רפי אדר, כותב הספר ובעל המסעדה, סיפורים על אורחי המסעדה, קטעי ציטוטים, ומכתבים שכתבו חבריו של רפי אדר וביניהם גם מתכונים משלהם שמסווגים כ"מתכוני אורח".


רובם של הצילומים הם צילומים שנעשו בשחור לבן, של תיאור הכנת המנות, או צילומים מן המסעדה. הדגש כאן הוא על הפשטות והתמונות מוגשות על פורמט מט לחלוטין.


אני כמובן בשלב המתחילים. החלטתי ללמוד ראשית את הפאסטה ומשם לדלג ולהכין את המנות הבאות.

אלו הטיפים של רפי להכנת פאסטה כהלכה.הערות בסוגריים הם שלי.

מספר טיפים חשובים להכנת פסטה
* כמות : באיטליה נוהגים לאכול פסטה כמנה ראשונה, ומשתמשים לרוב ב - 70 גרם פסטה למנה. [עכשיו אתם מבינים למה האיטלקים לא שמנים?] אנחנו ממליצים שתנהגו כך אם אחרי הפסטה תגישו מנת דגים או בשר. אם, כמו שפעמים רבות נוהגים בישראל אתם מגישים פסטה למנה עיקרית, מובן שהכמות לאדם תהיה גדולה יותר.

זמן בישול : אנחנו ממליצים לבשל את הפסטה דקה או שתיים פחות מהזמן הנקוב על האריזה. לאחר הסינון, אנו מוסיפים את הפסטה אל הרוטב. את טיפות המים שנשארו במסננת אנחנו מוסיפים גם כן, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד דקה או שתיים. [[ככה אמא שלי היתה מכינה, רק שלא השכלתי ללמוד ממנה...]]

סוגי הפסטה: הסוגים המצויינים במתכונים בפרק זה הם המלצה. מובן שאפשר להחליפם בסוג המועדף עליכם.

כמות המים : תמיד חשוב לבשל את הפסטה בהרבה מאד מים: פי עשר ממשקל הפסטה - ליטר מים לכל 100 גרם פסטה. אם מבשלים בסיר קטן או בכמות קטנה של מים רותחים, הטמפרטורה של המים יורדת מאד כשמכניסים את הפסטה והיא לא מתבשלת כראוי.

מלח: כשממליחים את המים, כדאי לטעות ולהרגיש שהם מלוחים במידה נעימה.

* החוק האיטלקי קובע שהרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך. [[לדעתי זה היה צריך להיות החוק הראשון!!!]]

בנוסף, ממליץ רפי להשתמש בסוג עגבניות תמר להכנת הפסטה.  אם אין בנמצא כדאי לרכוש [כמובן שרכשתי] עגבניות משומרות מאיטליה, לעבד אותן במעבד מזון ולאחר מכן לסנן אותם ורק לאחר מכן לבשל.

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTOרק עגבניות תמר, ואם אין טרי מקופסא מאיטליה

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTOמהקופסה למעבד מזון

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTO

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTO סיר רחב רחב

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTOמבשלת כשהספר פתוח

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTO הפסטה אוטוטו מוכנה

פרונטו - רפי אדר (ספר בישול) - פרונטו - רפי אדר - אופרה איטליאנה - ספר בישול - הוצאת כנרת - ספרים - סקירת ספרים - המלצות ספרים - ביקורת ספרים - מתכונים - ספרות ושירה - ספרים בגובה העיניים - ספרים וספרות - PRONTOמוכן על הצלחת. בתאבון.

הספר באתר ההוצאה

עוד המלצה חמה על הספר פרונטו.

 

]]

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת