00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עלי גפן ממולאים

 

אני מאוד אוהבת עלי גפן ממולאים. ניסיתי הרבה מתכונים, עם בשר ובלי, ברוטב עגבניות וברוטב רגיל, אבל זה לא היה זה. שיניתי הרכבים שילבתי טעמים, וכרגיל הגעתי לטעם האהוב עלי. החמצמצות של הלימון, בשילוב ניחוח הנענע נעמו לחיכי וכמובן לחיכם של בני משפחתי ( נו יש להם ברירה..).

גם אני חשבתי שמדובר בהרבה כאב ראש ועבודה. אבל גם לחתוך ירקות לסלט לחמישה איש זה הרבה עבודה. ממולאים בכלל דורשים הכנה מוקדמת. התוצאה כל כך טעימה שהמאמץ הקטן שווה.

 

 

מצרכים  

כ- 30 עלים
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס אורז חלוט
2-3 כפות עלי נענע
מלח, פ. שחור
מיץ מ 3 לימונים
2 כוסות מרק עוף ( אפשר גם מאבקת מרק)
אפשר – 2 כפות צנובר קלויים קלות ( כדי שלא ירטבו מדי )
עלי נענע ועלי גפן לריפוד התחתית
אם בכל זאת רוצים בשר - כ150 גר' בשר טחון.  
אפשר להוסיף שן שום כתושה(אני אוהבת )

 

 


אופן ההכנה

1. לבשל את העלים הטריים במי מלח כשתיים שלוש דקות לסנן ולצנן - אני שוטפת במים קרים מהברז. למהדרים - להכניס למי קרח.

אם משתמשים בעלים משומרים לפתוח את גלילי העלים בזהירות, להשרותם מספר דקות במים רותחים ולסנן בעדינות. לפתוח כל עלה בזהירות כי הם נוטים להיקרע.

2. לטגן את הבצל בכף שמן רק עד שמשנה את צבעו, ולהוסיף את הבשר, ולהמשיך לטגן מספר דקות, להוריד מהאש להוסיף את שאר המרכיבים, התבלינים ומיץ מלימון אחד. לצנן.

3. למלא את עלי הגפן - לפרוש את העלה כשהצד עם הגבעול פונה אליך, להניח כף במרכז תחתון בערך בגובה של כשני סנטימטרים מתחילתו, לקפל מהצדדים ולגלגל . (עטיפה מאוד שכיחה במטבח).

4. לשים 3 כפות שמן זית בתחתית הסיר, ולסדר מעל מספר שכבות של עלי גפן- אני משתמשת בעלים הקטנים או אלה שנקרעו,  ועלי נענע. מעליהם להניח את עלי הגפן הממולאים זה לצד זה להשתדל שיהיה צפוף ובשכבה אחת, שופכים מעל מיץ לימון מ-2 לימונים ואת הרוטב עד מחצית הגובה.

5. מניחים מעל צלחת, מכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

6. אפשר לאכול חם או קר.

 

הערות -

-  הכי טעים כמובן אלה עלים טריים שבעונה אפשר לקנות בכל שוק. אבל אין ברירה, ואין עלים טריים כל השנה ולכן לפעמים צריך להסתפק במשומרים. שלא יגידו לכן שאין הבדל. יש הבדל אדיר. לעלים המשומרים נילווה מן נחוח שאני לא כל כך אוהבת ולכן אצלי הממולאים - רק בעונה. עכשיו קיץ - אז יאללה לחגוג.

- לגבי המלוי כל אחד וטעמו יש המוסיפים רסק עגבניות, יש המוסיפים עגבנייה מגורדת, אימי מוסיפה הרבה ירק מכל הסוגים. אני אוהבת להרגיש את הטעמים הבסיסיים -  האורז הנענע הלימון ושמן הזית, מבחינתי במקרה הזה - כל המפחית - הרי זה משובח.

 

                                                                    

 

 

 

 

נקודות

4 כפות שמן - 10 נק'

כוס אורז -      9 נק'

1 בצל -          1 נק'

סה"כ -         20 נק'

תוספות -

2 כפות צנובר- 2 נק'

150 גר' בשר טחון - 6 נק'

 

 

( התמונות לא מוצלחות - צילום ישן נושן..)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת