00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

לחמניות ממולאות

 

אני יודעת שיש כאלה שיש להם רתיעה מבצק שמרים. אני אוהבת לעבוד איתו. במיקסר - זה פשוט לשים את המרכיבים ולשכוח לעשר דקות. 

מה שטוב בבצק הוא העובדה שאפשר להכין מה שרוצים ולהקפיא. חימום קצר במיקרו ויש ארוחה. זה חשוב בייחוד בימי הקיץ, כשלא מתחשק להיכנס למטבח על בסיס קבוע....

מתכון שהתגבש אצלי על בסיס מספר מתכונים ובעיקר הבצק לפוקצה של Rebeccan

 

 



 

החומרים

3 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח רגיל
11/2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן ( זית או שמן אחר)
כפית מלח
21/2 כוסות מים

אופן ההכנה

1. לשים בקערית קטנה את השמרים, כף קמח, כף סוכר, 1/4 כוס מים, לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה למספר דקות עד שתוסס.
2. בקערה גדולה לשים את שאר החומרים ולהוסיף את השמרים שתססו, לעבד לבצק רך. למי שיש מיקסר לערבל במשך כעשר דקות.
3. להניח בצד משומן ומכוסה לתפיחה - כשעה וחצי.( רצוי ניילון נצמד כי הוא מונע כניסת אויר וייבוש החלק העליון של הבצק)
4. לחלק את הבצק לכדורי בצק בגודל הלחמנייה הרצויה, לרדד לעיגול בעובי כחצי ס"מ לערך, להניח את המלית במרכז ולסגור את הקצוות למרכז.  ( לי יצאו עשרים לחמניות)
5. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, על הקיפול, לכסות לתפיחה.
6. למרוח ביצה לפזר שומשום/קצח/פרג ולהכניס לאפיה לתנור מחומם 180 מעלות כעשרים דקות.
7. להוציא לצינון.

מלית:
א. פרוסות חצילים מטוגנים (אני קולה בתנור) + פרוסת גבינה פרומעז+ קשקבל מגורר.
ב. בצל קצוץ  + עלי מנגולד קצוצים – מטוגנים בשמן זית , מלח, פלפל שחור גרוס.
ג. ממרח עגבניות מיובשות+ צנוברים.
ד. כיד הדמיון ( חלק מהלחמניות מולאו בתערובת מכל המליות, או בשנוי ואריאציה.)

 

 

 

 

 

נקודות

כל לחמניה בהערכה - כ- 4 נק' תלוי במלית.

 

 

בתיאבון  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת