00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

קאדה - מין "בורקס" מבצק שמרים / מהעדה הכורדית

 

ניסיתי הרבה מתכונים שמצאתי ברשת, אבל תמיד אני חוזרת למתכון הראשון שהעלתה בזמנו לפורום מתכונים גולשת בשם טלאית 123 שמשום מה נעלמה לי בשנים האחרונות. אז אם את קוראת - אז המון תודה ותצרי קשר

 

 

אומנם חג השבועות כבר עבר, אבל אני אוהבת גבינות, וגבינות יש כל השנה, והמון מאכלים טעימים, אז למה לחכות לשבועות?

הינה מתכון טעים, בתוספת ירקות - ארוחה שלמה, יפה לאירוח, ו- לא חייבים לאכול אחד שלם !

אני יודעת שיהיו מכם כאלה שיראו שמרים- ולא ימשיכ לקרוא. אז הינה מתכון פשוט שמאוד מתאים לדרגת "מתחילים" בשמרים...:P 

 


קאדה

1 ק"ג קמח
4 כפות שמן
50 גר' שמרים 2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
מים כמה -עד לקבלת בצק לא דביק – 2 כוסות

מלוי

1/5 ק"ג גבינה בולגרית מגוררת
250 גר' גבינה רכה כלשהיא


  • - לשים ומתפיחים ( בקערה משומנת - לכסות בניילון נצמד)
  • - מחלקים ל-15 כדורים ( אפשר ליותר ),
  • - מרדדים  לקוטר של כ-15-20ס"מ ( בגודל המחבת שבה תשתמשו)
  • - מורחים את המלית בנדיבות על מחצית מהעיגול ומשאירים שוליים.
  • - מקפלים את החצי הריק על המלא, ומדביקים היטב את השוליים (אפשר להרטיב מעט את השוליים לפני ההדבקה ) 
  • - מניחים על מחבת מחוממת אופים על הכיריים עם מכסה (כמו פיתה) והופכים לצד שני.

*אפשר להקפיא , להפשיר במיקרו כחצי דקה ואח"כ לחמם על מחבת.

 

 

 

בתיאבון

 

נקודות? בבקשה

 

1 קג' קמח = 56 נק'

4 כפות שמן = 10 נק'

500 גר' גבינה בולגרית 3% = 7.5 נק'

250 גר' גבינה לבנה 3% =4  נק'

50 גר' שמרים  = 2.5 נק'

 סה"כ             = 80

 

לחלק ל15 מנות = 5.5 נק'

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת