00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מתכון : חצ`פורי

 

שבועות כבר עבר אבל מאכלים חלביים תמיד משמחים אותי וחלק ניכר מהאוכל השבועי מתבסס עליהם, לכן אני שמחה לצרף לאוסף מתכונים נוספים. לפני מספר שנים נחשפתי ללחמניות ממולאות שנקראו חצ'פורי. השם האקזוטי שבה את ליבי והתמונות עוררו בי חשק לנסות.

באופן בסיסי מדובר בבצק שמרים רגיל, טיפה יותר שמן מהרגיל ( ולכן הוא מתאים לכל סוגי הממולאים - קלצונה, סמבוסק ועוד ), ממולא במיני גבינות אבל בהחלט לא צריך להיות שמרניים ואפשר למלא בכל מה שרוצים - החל מפירה ובצל מטוגן, דרך פטריות מוקפצות וכלה בבשר טחון ומטוגן.

 

 

בצק שמרים

חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים פושרים
4-5 כפות שמן
1 כף סוכר
חצי כפית מלח

למלית:

250 ג' גבינה בולגרית
250 ג' גבינה כנען /חמד
חצי קופסת גבינה רכה
1 ביצה

אופן ההכנה :

לאחד את מרכיבי הבצק וללוש כעשר דקות. להניח להתפחה.

חלק ל- 10 כדורים, לרדד לאליפסה של כ- 10 מ'.

להניח במרכז האלפסה חלק מהמלית ולסגור רק בקצוות.

להניח לתפיחה נוספת כחצי שעה.

לפני ההכנסה לתנור אפשר לשפוך בכל כיס ביצה חיה.

לאפות ב-200 מעלות כחצי שעה עד שהמאפה שחום.

מיד עם הוצאת התבנית מהתנור, למרוח את השוליים בחמאה. ( דיאטטי זה לא...)

 

 

לימים הראיתי את התמונה של המאכל לעוזרת הגרוזינית שלי והיא פרצה בצחוק ואמרה שאינה מכירה את המאכל הזה אבל חצ'פורי זה פשוט עלה בצק עלים, שהם כמובן מכינים לבד, פרוס על תבנית, ממולא בגבינות ומעליו עוד עלה של בצק עלים. בפעם הבאה היא החליטה להפתיע אתי והגיעה עם כל המצרכים אבל העיקר - גבינה גרוזינית שלטענתה בלעדיה אין חצ'פורי ( תערובת הגבינות דלעיל טעימה בהחלט ), ומיד ניגשה להכין. לצערי לא הספקתי לצלם, זה פשוט ניטרף ברגע שיצא מהתנור. 

אז מה משנה, איך קוראים לזה?

זה טעים.

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת